[Žinios trumpai] Sankcijų Maskvai panaikinimas taikos derybų su Ukraina dalis, teigia Rusija  (2)

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas mano, kad norint nutraukti nusikaltimą pirmiausia reikia atšaukti bausmę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip galima interpretuoti Lavrovo ir, atrodo, oficialią Rusijos poziciją, kad sankcijų Rusijai panaikinimas yra taikos derybų dalis. Lavrovas šeštadienio rytą išplatintame pranešime teigė, kad derybos, nors ir sunkiai, bet tęsiasi kasdien.

„Šiuo metu Rusijos ir Ukrainos delegacijos kasdien kalbasi video-konferencijų pagalba, ruošia galimos sutarties juodraštį“, Lavrovas teigė kinų naujienų tarnybai. „Derybų darbotvarkė tarp kitų dalykų apima ir denacifikaciją, geopolitinės realybės pripažinimą, sankcijų atšaukimą, rusų kalbos statusą“, teigė Lavrovas.

Rusijos užsienio reikalų ministerija teigia, kad yra už derybų tęsimą. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis teigė, kad yra sąlygų, kurios priverstų Ukrainą pasitraukti iš derybų. Tai galėtų būti „Azovstal“ gamyklos šturmas Mariupolyje arba neteisėtas referendumas Chersone. Pastaroji sąlyga yra rimtesnė nei daugeliui atrodo, nes to referendumo rezultatai ir taip aiškūs, o tuomet Rusija turėtų dat vieną „respubliką“, kurios pripažinimo reikalautų visomis priemonėmis. Atsiimti Chersoną karinėmis priemonėmis bus sunku, nes tai - vienas iš pirmųjų didesnių rusų užimtų miestų - rusų kariai čia jau spėjo užimti stiprias pozicijas.

 

Sankcijos Rusijai buvo paskelbtos kaip atsakas į invaziją Ukrainoje. Rusiją paliko daugybė Vakarų kompanijų, įšaldyti Rusijos finansiniai rezervai, stipriai nukentėjo kai kurie bankai. Be to, Rusija nebegauna kai kurių technologijų, o dėl to stringa gamyklos. Pranešama, kad Europos Sąjunga ruošiasi ir naftos importo draudimui. Sunku tikėtis, kad Rusijos-Ukrainos derybos privestų prie sankcijų atšaukimo, ypač turint omenyje Rusijos nuolat kartojamus grasinimus ir ženklus, kad karas gali išplisti į Moldaviją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(20)
(-8)

Komentarai (2)