[Žinios trumpai] Gandai pasitvirtino: didžiausias Rusijos bankas renka informaciją apie Ukrainai aukojamas lėšas  ()

Rusijos bankas „Sberbank“ („Сбербанк России“) – didžiausias ir seniausiai veikiantis Rusijos bankas, kurio steigėjas ir pagrindinis akcininkas – Rusijos centrinis bankas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gegužės 4 dieną, Rusijos naujienų agentūra „TASS“ („ТАСС“) pranešė apie gautą „Sberbank“ vadovybės ir Rusijos Federacijos Valstybės Dūmos (Государственная дума) deputato susirašinėjimo dokumentą. Jame, bankas, atsakydamas į deputato užklausą, patvirtino, kad yra renkama informacija apie galimai Ukrainai skirtas aukojamas lėšas ir jų rinkėjus.

Valstybės Dūmos deputatė Jana Lantratova (Яна Лантратова) kreipėsi į FSB (ФСБ) direktorių Aleksandrą Bortnikovą (Александр Бортников) ir „Sberbank“ valdybos pirmininką Germaną Grefą (Герман Греф), prašydama patikrinti informaciją socialiniuose tinkluose apie Ukrainos blogerės Vasilisos Levčenko (Василиса Левченко) renkamas lėšas Ukrainos kovinėms grupuotėms. Lėšų rinkimui buvo naudota mokėjimo kortelė, išduota „Sberbank“.

„Asmenis, kurie renka lėšas Ukrainos Ginkluotosioms Pajėgoms, bankas išsiaiškina tiek savo jėgomis, tiek naudodamasis trečiųjų šalių pagalba. Surinktus duomenis analizuoja profilinės banko tarnybos, siekdamos nustatyti galimai įtartinos veikos požymius.“ – rašoma atsakyme į deputatės užklausą.

 

Taip pat, atsakyme teigiama, kad „Sberbank“ veikia pagal Rusijos Federacijoje galiojančius įstatymus ir laikosi visų Rusijos Centrinio Banko nurodymų – „Bankas ypatingą dėmesį skiria piniginių lėšų pervedimams, dėl kurių paskirties gali kilti įtarimas, kad jie yra naudojami siekiant įsigyti karinę techniką, ginklus, šaudmenis, kovinę ekipiruotę ar remti karinius tikslus bei kvietimus prie tokių tikslų prisidėti. Bankas peržiūri tokius pervedimus ir perduoda informaciją kontroliuojančioms institucijoms (Росфинмониторинг) pagal įstatymuose numatytas tvarkas.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(14)
(-13)

Komentarai ()