[Žinios trumpai] Kaip filme - pilotavimo patirties neturintis keleivis saugiai nutupdė lėktuvą (Video)  ()

„Cessna 208 Caravan“ pilotas pasijuto prastai ir staiga nedidelis lėktuvas tapo mirties mašina su sparnais. Tačiau jokios pilotavimo patirties neturintis keleivis, skridęs pas savo besilaukiančią žmoną, nusprendė, kad kam nors reikia imtis iniciatyvos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Cessna 208 Caravan“ pakilo iš Leonardo M. Thompsono tarptautinio oro uosto Bahamuose ir pasuko link Floridos. Jame buvo vienas pilotas ir du keleiviai. Staiga pilotas pasijuto blogai ir nebegalėjo valdyti lėktuvo. Vienas iš keleivių nusprendė, kad pasirinkimo nėra ir sėdo į piloto vietą.

Radijo ryšiu oro eismo kontrolieriams jis pranešė, kad pilotas nebereaguoja, o jis - nemoka pilotuoti. Oro eismo kontrolierius atsakė labai ramiai - „Supratau, kokia jūsų pozicija?“

Teigiama, kad oro eismo kontrolierius anksčiau buvo skrydžių instruktorius.

Į tik filmuose matytą padėtį patekęs keleivis išlaikė šaltus nervus ir klausėsi nurodymų. „Pasistenk išlaikyti sparnus lygiai ir pabandyk po truputį leistis. Pastumk šturvalą pirmyn ir leiskis labai lėtai“, profesionalas pasakojo naujam lėktuvo pilotui.

„Cessna 208 Caravan“ dažnai yra giriamas kaip lengvai pilotuojamas lėktuvas, bet šis nuotykis vis tiek prilygsta stebuklui. Nusileidimas buvo švelnus ir sėkmingas.

 

„Cessna 208 Caravan“ yra nedidelis vieno variklio lėktuvas - jam pakanka vieno piloto. Tačiau tai yra priežastis, kodėl didesni komerciniai lėktuvai visada turi du pilotus.

Nusileidimą matė ir kiti pilotai - „O Dieve, tai neįtikėtina!“ 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()