[Žinios trumpai] Po Lenkijos pasisakymo Rusijos TV propagandistai apsiputojo – grasina, kad Lenkija gali nustoti egzistuoti kaip valstybė (Video)  ()

Rusijos propagandinės laidos vienas iš vedėjų, reaguodamas į Lenkijos ministro pirmininko Mateuszo Morawieckio pasisakymą, paskelbė grėsmingą įspėjimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-15 [Žinios trumpai] Po Lenkijos pasisakymo Rusijos TV propagandistai apsiputojo – grasina, kad Lenkija gali nustoti egzistuoti kaip valstybė (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus ruporo „Rossija-1“ laidoje „60 minučių“ pasirodė karšta retorika, pateisinanti Putino invaziją į Ukrainą ir smerkianti NATO narių, ypač JK ir JAV, veiksmus už jų paramą Kyjivui.

Penktadienio laidoje laidų vedėja Olga Skabejeva nusitaikė į Lenkiją ir Morawieckio poziciją išsakyta britų leidiniui „The Daily Telegraph“, kur jis teigė, kad Putino „Russkiy Mir“ (Rusijos pasaulis) idėja yra „vėžys“, kuris išplito Rusijos visuomenėje ir „kelia mirtiną pavojų ir grėsmę visai Europai“.

Morawieckis sakė, kad Putino vizija yra panaši į XX amžiaus „komunizmą ir nacizmą“ ir mes turime visiškai išrauti iš šaknų šią siaubingą naują ideologiją.

 

Laidoje Skabejeva, atsakydama į Morawieckio komentarus teigė, kad „fašistinis teroras dabar įgauna pagreitį ne tik Ukrainoje, bet ir Europoje“.

„Istorija žmonių nieko neišmoko, - sakė ji. „Tik tokių savimi patenkintų ir arogantiškų idiotų dėka. Lenkija jau keletą kartų nustojo egzistavusi kaip nepriklausoma valstybė.“

 

Šiuo klipu socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo Ukrainos patarėjas vidaus reikalams Antonas Geraščenka: „Rusijos propagandistė Skabejeva grasina Lenkijai nepriklausomybės praradimu. Kiekvieną dieną Rusijos televizija pateikia vis naujas grėsmes“.

Pastaraisiais mėnesiais, Skabejeva, praminta „Geležine Putino lėle iš TV“, išgalvojo pretenzijas apie Vakarų lyderius, skleidė sąmokslo teoriją apie žudynes Ukrainos mieste Bučoje ir netgi teigė, kad rusai išgyvena „trečiąjį pasaulinį karą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(15)
(-11)

Komentarai ()