Pavogtus "Benito Mussolini smegenis" bandyta parduoti per "eBay"  (7)

Po to, kai Italijos diktatoriui Benito Mussolini šalies partizanai įvykdė mirties bausmę, jo kūnas buvo nugabentas į vieną Italijos ligoninę, kur buvo atliekama autopsija. Manoma, jog būtent tada dalis vidaus organų buvo pavogta, ir visiškai realu, jog "eBay" bandyti parduoti diktatoriaus "kraujo mėginiai ir smegenys" buvo autentiški.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradinė internetinio aukciono kaina buvo 15000 eurų, tačiau "eBay" atstovų teigimu, niekas neturėjo galimybės pateikti pirkimo siūlymų, nes kompanijos taisyklės neleidžia pardavinėti tokio tipo prekių. Aukcionas buvo atšauktas praėjus vos keletui valandų nuo jo pradžios. Mussolini anūkė teigia, jog palaikų dalys, kurios nežinomo aukciono iniciatoriaus teigimu buvo saugomos trijuose stikliniuose induose, galėjo būti pavogtos iš Milano ligoninės, kurioje buvo atliekama autopsija. "Man ryte pranešė, jog aukcione pardavinėja mano senelio smegenų ir kraujo mėginius", pasakoja Mussolini anūkė, kuri dabartiniu metu aktyviai dalyvauja šalies politiniame gyvenime. "Tai yra labia rimta, ir mes nuo tokių dalykų privalome saugotis". Politikė reikalauja, kad šį incidentą imtųsi tirti policija.

Milano Policlinico ligoninės atstovai teigia, jog jų paimti Mussolini kūno mėginiai buvo sunaikinti 1947 metais, praėjus dviems metams po jo mirties. Šeimai palaikai buvo grąžinti tik 1957 metais ir palaidoti diktatoriaus gimtinėje Italijos miestelyje Predappio. Bėgant laikui kapas tavo savotišku fašistų lyderio altoriumi, kurklesti prekyba jo garbei kuriamais suvenyrais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)