Varšuvos mokslo mugėje – lietuviški puodai ir generatoriai  (0)

Varšuvos senamiestyje birželio 14 dieną vykusioje tradicinėje Tarptautinėje XII Mokslo mugėje (Piknik Naukowy) dalyvavo ir Lietuvos atstovai. Šiemet Lietuvai buvo atstovaujama trijuose paviljonuose – viename jų įsikūrė Kauno technologijos universiteto atstovai, kitame – eksperimentinės archeologijos klubas „Pajauta“, trečiame informacinę medžiagą pristatė Lietuvos ambasada Lenkijoje, skelbia Užsienio reikalų ministerija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didelio mugės lankytojų susidomėjimo sulaukė Gedimino Adlio vadovaujamų Kauno technologijos universiteto Fizikos instituto dėstytojų ir studentų parengta ekspozicija, supažindinanti su energetikos problematika.

Paviljone buvo pristatyti veikiančių generatorių modeliai, dideliame ekrane buvo rodoma, kaip veikia branduoliniai reaktoriai, lankytojai galėjo patys pagaminti elektros energiją. Universiteto studentai demonstravo fizikos dėsnius pagrindžiančius eksperimentus. Įvairius bandymus galėjo atlikti ir patys lankytojai.

Lankytojus domino ir Daivos Luchtanienės vadovaujamo eksperimentinės archeologijos klubo „Pajauta“ senovės ir istorinio laikotarpio lietuvių gyvensenos meninė rekonstrukcija.

Padedami klubo narių, archeologų ir menininkų, vaikai lipdė iš molio įvairius indus, susipažino su gintaro apdirbimo paslaptimis, išbandė jėgas gamindami juvelyrinius dirbinius. Suaugusieji galėjo stebėti, kaip senovėje buvo siuvami drabužiai, klausytis farmacininko pasakojimo apie augalinės ir gyvulinės kilmės medžiagų naudojimą senovės medicinoje.

Lietuvos ambasada Mokslo mugėje dalyvauja jau trečius metus. Šiemet ambasados darbuotojai Lietuvą reprezentuojančius leidinius ir informacinę medžiagą pristatė Europos Sąjungai pirmininkaujančios Slovėnijos ambasados organizuotame „Europos kaimelyje“.

Mokslo mugė – populiariausias Lenkijoje ir didžiausias tokio pobūdžio renginys Europoje. Šią tarptautinę mokslo šventę rengia Lenkijos viešasis radijas kartu su mokslo centru „Kopernik“ ir Varšuvos miesto savivaldybe.

Pagrindinis mugės tikslas – populiarinti mokslą, vaizdžiai ir suprantamai parodyti mokslo laimėjimus, linksmai ir įdomiai iliustruoti mokslines teorijas.

Šiemet mugėje dalyvavo daugiau nei 200 Lenkijos aukštųjų mokyklų, mokslo ir kultūros institutų atstovų. Mugėje pristatyti ES šalių, Japonijos, JAV ir kitų pasaulio šalių mokslo laimėjimai. Renginyje apsilankė apie 150 tūkst. žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)