Vatikane iškils paminklas Galilėjui  (18)

Praėjus keturiems šimtmečiams nuo Galilėjaus Galilėjo teismo proceso, kuriame jis buvo kaltinamas erezija, Vatikanas pagaliau ryžosi didžio mokslininko „reabilitacijai“, praneša „The Times”. Šia proga Vatikano soduose, šalia pastato, kuriame 1633-iais metais buvo įkalintas Galilėjus, bus pastatyta statula jo atminimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkas buvo heliocentrizmo doktrinos, pagal kurią Žemė sukasi aplink Saulę, šalininkas.

Pasak Nicola Cabibbo, Popiežiškosios mokslo akademijos vadovo ir branduolinės fizikos eksperto, „Bažnyčia nori pabaigti Galilėjo bylą ne tik dėl gausaus mokslinio palikimo, bet ir dėl santykių su tikėjimu“.

Profesorius N.Cabibbo‘as teigė, kad statula, už kurią sumokėta iš privačių lėšų, bus statoma, nes Galilėjas Galilėjus buvo vienas iš Lincei akademijos (1603 m.) – popiežiškosios institucijos pirmtakės – įkūrėjų.

Bažnyčia skelbia, kad mokslininko niekas nekankino ir nesudegino ant laužo, kaip kad daugelis tiki, nors jis ir buvo inkvizicijos verčiamas išsižadėti savo pažiūrų.

Vatikano apgailestavimas dėl elgesio su Galilėju pirmą kartą garsiai nuskambėjo 1979 m., kai popiežius Jonas Paulius II-asis pakvietė Bažnyčią permąstyti Galilėjo bylą.

www.delfi.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)