Klimato kaitai skirta paroda – sąžinei pažadinti  (9)

Ar žinote, kad vienas žmogus per parą sugeneruoja net 37,8 kilogramus pagrindinio klimato kaitos kaltininko anglies dvideginio? Panašų kiekį anglies dvideginio vienas medis absorbuoja tik per metus, tad ar nevertėtų bent vakarą praleisti be televizoriaus ar kompiuterio?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

UAB „Siemens“, siekdama atkreipti visuomenės bei pramonės atstovų dėmesį į klimato kaitą, jos padarinius ir pristatyti būdus kaip ją sustabdyti, į Vilnių atveža ekspoziciją „CO2untdown“.

Parodos „CO2untdown“ metu specialiomis svarstyklėmis lankytojai patys galės pamatuoti, kiek kilogramų anglies dvideginio jie kasdien išmeta į aplinką: bus galima „pasverti“ savo CO2 emisiją, ant svarstyklių dedant skirtingo dydžio kubus, kurių kiekvienas žymi išgeneruojamą CO2 kiekį atliekant kokią nors konkrečią veiklą, pavyzdžiui, naudojantis kompiuteriu.

Vidutinis CO2 kiekis, generuojamas vieno pramoninės šalies gyventojo per parą – 37,8 kilogramai. Tai daug ar mažai? Realiai šį kiekį įsivaizduoti padės vienas iš parodos eksponatų – 3,5 metrų skersmens balionas.

Parodoje taip pat bus pateikti iliustruoti pavyzdžiai iš viso pasaulio – Australijos, Austrijos, Brazilijos, Grenlandijos, Italijos, JAV, Kanados, Kenijos, Švedijos, kurie paaiškins įvairius klimato kaitos padarinius.

„CO2untdown“ lankytojai galės susipažinti su inovatyviomis, aplinką tausojančiomis ir klimato kaitą mažinančiomis „Siemens“ technologijomis. Tai – visame pasaulyje diegiami sprendimai: eismo valdymo sistemos, aplinką tausojantys traukiniai, modernios pastatų valdymo sistemos, energiją tausojantys elektros varikliai, vandens valymo, taršos reguliavimo sistemos ir kt.

Apžiūrėti ekspoziciją jau galėjo Miuncheno (Vokietija) gyventojai ir svečiai, panašaus pobūdžio ir koncepcijos ekspozicija buvo pristatyta šių metų birželį „Siemens Media Summit“ Londone. Iš Lietuvos „CO2untdown“ iškeliaus į Jungtines Amerikos Valstijas.

Parodos atidarymas vyks ketvirtadienį, spalio 23 d., 12 val. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre (A. Vienuolio 1, Vilnius).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)