Indija tvirtina nuskandinusi piratų laivą  (2)

Indijos karinių pajėgų atstovai trečiadienį pranešė, kad nuskandino vieną iš Somalio piratų laivų Adeno įlankoje. Informuojama, kad Indijai priklausantis laivas "Tabar" atidengė ugnį į piratų laivą, kai jie bandė atakuoti, praneša BBC. Šiuo metu jūrų piratų rankose yra 17 užgrobtų laivų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pat gauta informacija apie dar vieną Somalio piratų užgrobtą laivą. Pranešama, kad antradienį Adeno įlankoje jūrų piratai užgrobė Graikijos krovininį laivą. Šiame laive, naujienų agentūros "Reuters" teigimu, yra 25 įgulos nariai. Daugiau informacijos apie naujai užgrobtą graikų laivą neskelbiama.

Antradienį Kenijos pareigūnams Didžiosios Britanijos laivyno atstovai perdavė 8 sulaikytus Somalio jūrų piratus. Įtariamus nusikaltėlius Britanijos pareigūnai sulaukė prieš savaitę. Pranešama, kad piratai buvo sulaikyti, kai bandė užgrobti danų krovininį laivą.

Grobikams įvykdyti savo kėslus sutrukdė Rusijos laivas "Neustrašimyj" ir Didžiosios Britanijos karinio jūrų laivyno fregata "Kamberlend". Per šią operaciją buvo nukauti du piratai.

Valstietis.lt primena, kad praeitą šeštadienį Somalio piratai Indijos vandenyne pagrobė stambų Saudo Arabijai priklausantį tanklaivį. Tanklaivis „Sirijaus žvaigždė“ („Sirius Star“) yra didžiausias kada nors pagrobtas laivas – jame telpa 2 milijonai barelių naftos. Laivas buvo pagrobtas apie 830 kilometrų nuo Kenijos pakrantės.

Už šį laivą piratai pareikalavo 150 mln. JAV dolerių išpirkos. Nors tokio pobūdžio pagrobimai dažniausiai išsprendžiami derybų metu, šįkart, atsižvelgiant į laivo dydį bei vertę, neatmetama ir karinių veiksmų tikimybė.

ES reakcija

Europos Sąjungos šalių karinių jūrų pajėgų kovos su Somalio piratais operacija Adeno įlankoje prasidės gruodžio 8-ąją. Tai trečiadienį Paryžiuje pranešė Europos Sąjungoje pirmininkaujančios Prancūzijos gynybos ministras Hervė Morenas (Herve Morin).

"Mes pasiūlėme mūsų partneriams europiečiams parengti šią operaciją per tris mėnesius, ir toks sprendimas buvo priimtas, - sakė ministras. - Po to buvo nutarta paspartinti jos organizavimą. Tad operacija prasidės gruodžio 8-ąją". ES operacijoje dalyvaus 5-6 karo laivai, informavo H. Morenas. Naujausiais Tarptautinio jūrų laivybos biuro duomenimis, šiais metais Somalio piratai Indijos vandenyno akvatorijoje ir Adeno įlankoje užpuolė 94 laivus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Valstiečių laikraštis
Valstiečių laikraštis
Autoriai: Indrė Sesartė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: