Šerpai "mirties zonoje" mėgins išbūti visą parą  (0)

Trys broliai iš Nepalo balandžio pradžioje ketina 24 valandas melsdamiesi praleisti vadinamojoje "mirties zonoje" Everesto kalno viršūnėje (8 848 metrų aukštyje), praneša agentūra AFP. Taip būtų pasiektas naujas pasaulio rekordas. "Mes esame iš kalnų ir turime patirties", - sakė šerpas Pemba Dordžė (Pemba Dorje), su broliais kopsiantis į aukščiausią pasaulio kalną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Mes 24 valandas nesumerksime akių ir viršūnėje melsimės už taiką pasaulyje", - sakė P.Dordžė. Kartu su dviem savo jaunesniais broliais jis balandžio pradžioje į kalno viršūnę nešis auksinę Budos statulėlę bei krikščioniškus, induistinius ir musulmoniškus simbolius.

Broliai nusiteikę optimistiškai ir tikisi, kad rekordas jiems pavyks. P.Dordžė iki šiol aukščiausią pasaulio kalną yra įveikęs greičiausiai - per 8 val. ir 10 min.

Broliai šiuo savo žygiu nori suteikti ir naujų žinių apie žmogaus galimybių ribas. Jie kas valandą matuosis kraujo spaudimą ir kūno temperatūrą bei rodiklius per palydovą perduos ekspertams. P. Dordžė ketina visiškai atsisakyti deguonies baliono. Jo broliai, jei iškils problemų, papildomai deguonimi galės pasinaudoti.

Iki šiol ant Everesto ilgiausiai - 20 valandų - 1999 metais yra išbuvęs Nepalo alpinistas Babu Čiris (Babu Chhiri).

Nelabai mėgstantiems geografiją primename, jog šerpai yra tauta, kalbanti viena iš tibetiečių-birmiečių kalbų, gyvena R. Nepale ir yra išgarsėję kaip alpinistų vedliai Himalajų kalnuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Valstiečių laikraštis
Valstiečių laikraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: