Gydytojai baiminasi dėl mažamečio stipruolio sveikatos (Video)  (28)

Jungtinėse Valstijose trejų metų berniukas lengvai stumdo baldus, kilnoja trijų kilogramų svarmenis ir kitus sunkius daiktus. Tačiau toks ne pagal metus stiprus jis yra ne dėl kasdienių treniruočių, o dėl to, kad, deja, serga reta genetine liga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gydytojai sako, kad reta Liamo Hoekstros iš Ruzvelt-parko liga labai pavojinga jo sveikatai. Pasak berniuką apžiūrėjusios gydytojos Jennifer Ashton, Liamas serga hipertrofuotų raumenų liga, kurią sukėlė reta geno miostatino mutacija.

Būtent dėl to berniuko raumenų audiniai padidėję ir jis nepaprastai stiprus. Pirmasis šio susirgimo atvejis buvo užfiksuotas Vokietijoje 2000 m. – šia liga sirgo dar vienas berniukas. Nepaisant to, kad Liamo raumenys auga daug greičiau, nei jo bendraamžių, išoriškai jis nesiskiria nuo savo bendraamžių, praneša „CBS News“.

Jo ūgis šiek tiek mažesnis nei vidutinis, tačiau jis stipresnis net už vyresnius vaikus. Pasak gydytojos, ši liga pavojinga todėl, kad širdis taip pat yra raumuo ir bet kokie šio organo pokyčiai gali būti mirtini. Liamo medžiagų apykaita yra labai greita, todėl jam nuolat reikia gauti energijos ir jis sočiai valgo šešis kartus per dieną.

Pasak gydytojos J. Ashton, berniuko raumenys tokie tvirti, kad net nukritęs jis nejaučia skausmo. Mokslininkai tikisi išsiaiškinti, kas sukelia tokias reakcijas berniuko organizme, ir padėti jam. Šie tyrimai taip pat ateityje gali padėti palengvinti būklę žmonių, sergančių vėžiu, širdies ligomis ir AIDS.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (28)

Susijusios žymos: