Sąžiningam taksi vairuotojui – dosnios aukos  (10)

Tūkstančiai argentiniečių aukoja taksi vairuotojui, savo mašinoje radusiam ir savininkams grąžinusiam 21,6 tūkst. JAV dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukos ėmė plaukti tuomet, kai internete pradėjo veikti jo garbei sukurtas tinklalapis, raginantis parodyti dosnumą žmogui, pademonstravusiam nepaprastą sąžiningumą, praneša BBC.

Iki šiol jau suaukota 14,6 tūkst. JAV dolerių, praneša tinklalapis.

Pakrantės La Platos mieste taksi vairuotoju dirbantis Santiago Goris pinigus savo mašinoje rado po to, kai ja pavežė pagyvenusią porą. Išlipę iš mašinos, jie ant užpakalinės mašinos paliko savo krepšį. Po kelių dienų vairuotojui pavyko surasti porą ir krepšį grąžinti.

Argentiniečiams, pripratusiems prie visuose visuomenės lygmenyse klestinčios korupcijos, tai neįprastas reiškinys.

Sukūrė tinklalapį

Du jauni reklamos kompanijos darbuotojai, atsidėkodami sąžiningajam S. Goriui ir norėdami skatinti tokį elgesį, įkūrė jam skirtą tinklalapį. Jame jau apsilankė tūkstančiai žmonių, kurie aukoja bei palieka šimtus žinučių.

Vienas lankytojas pasisiūlė savo studijoje prodiusuoti S. Gorio pasirinktą dainą, ir taip padėti jam pradėti atlikėjo karjerą. Kitas pasiūlė čiuožimo snieglente pamokas Argentinos Bariloche slidinėjimo kurorte, o užsienyje besilankantis argentinietis S. Gorio taksi žadėjo grįždamas parvežti panaudotą GPS imtuvą.

„Ačiū“, – teigiama daugelyje žinučių, o vienoje priduriama: „Norėčiau, kad būtų daugiau tokių žmonių“.

Pats S. Goris dėl to jaučiasi šiek tiek suglumęs. Anot jo, jis padarė tai, ką ir privalėjo padaryti, ir teigė nežinantis, kaip reaguoti į visus jam siunčiamus pasiūlymus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: