"Canon": Jei neskubėsime, žlugs pasaulis!  (19)

Galbūt manote, kad jūsų darbas prastas, tačiau jūsų darbdavys bent neatima iš jūsų kėdės, ant kurios galima būtų atsisėsti darbo metu, ir neįrengia sirenų, kurios įsijungia vos tik jūs sulėtinate žingsnį. Sunku įsivaizduoti? Kai kuriems "Canon" darbuotojams tai - realybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Canon Electronics" prezidentas Hisashi Sakamaki yra išleidęs knygą "A company will do well if you get rid of the chairs and computers" ("Kompanija sėkmingai gyvuos, jei atsikratysite kėdžių ir kompiuterių"). Pagal šią knygą, jei darbuotojams neduodamos kėdės, darbinių susitikimų ir posėdžių metu jie susitelkia ties aktualiomis problemomis, o pritaikę tokį požiūrį praktikoje jie pasitarimų skaičių sumažino dvigubai. Direktorius taip pat teigia, kad stovėdami savo darbo vietose, darbuotojai suformuoja glaudesnius ryšius vienas su kitu ir problemos taip sprendžiamos daug greičiau. Kompanija taip pat sutaupo sąnaudas, reikalingas kėdėms įsigyti.

Antroje nuotraukoje parodytas ant grindų nupieštas mėlynas kvadratas su užrašais. Kai "Nikkei" žurnalistai ėmė kompanijos prezidento interviu, jiems einant šiuo koridoriumi įsijungė sirena ir pradėjo blyksėti lempos. Pasirodo, speciali įranga stebi, kad darbuotojai kas 3,6 sekundės nueitų bent 5 metrus. Balti užrašai mėlyname fone sako: "Jei neskubėsime - kompanija ir pasaulis žlugs". Prezidento teigimu, gamykla yra didelė ir kvaila eikvoti laiką vaikščiojimui. Dėl to jis nurodė įrengti tokią sistemą, kuri leistų darbuotojams "pajausti, kaip greitai jie turėtų vaikščioti".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (19)

Susijusios žymos: