Origami meistras iš popieriaus sukūrė visą miestą  (3)

Origamio menininkas iš Japonijos Wataru Ito per ketverius metus iš popieriaus sukūrė nepaprastą miesto modelį, tačiau dabar ketina jį sudeginti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

25-erių W. Ito „Vandenyno rūmus“ pradėti kurti paskatino prieš studijas universitete apėmęs nuobodulys. Naudodamas peilį ir klijus, dailės studentas per ketverius metus karpydamas ir lankstydamas šimtus popieriaus lapų sukūrė visą miestovaizdį, rašo telegraph.co.uk.

Užbaigtas kūrinys šiuo metu pirmą kartą eksponuojamas netoli Tokijaus esančioje dirbtinėje Umihotaru saloje vykstančioje parodoje. Tačiau vos jai pasibaigus, antrus metus Tokijo meno universitete studijuojantis W. Ito ketina savo kūrinį sudeginti.

„Aš labai džiaugiuosi, kad mano darbas eksponuojamas ten, kur jį gali pamatyti ir visiškai menu nesidomintys žmonės. Žvelgdamas atgal dabar kartais savęs klausiu, ar tikrai aš sugebėjau tai sukurti. Dirbdamas prie projektų aš esu jiems visiškai atsidavęs, tačiau vos juos pabaigęs, iš karto prarandu susidomėjimą. Kai paroda pasibaigs, aš rūmus sudeginsiu. Pagalvojau, kad galėsiu pamatyti, kaip jie pakyla iš pelenų, jei viską nufilmuosiu ir įrašą žiūrėsiu sukdamas jį atgal“, – kalbėjo jis.

Japonas rūmus pradėjo kurti besirengdamas meno studijoms. Tris kartus neišlaikęs stojamojo universiteto egzamino, visą dėmesį jis skyrė savo projektui. Šis netrukus tapo toks didelis, jog pačiam kūrėjui teko miegoti po stalu.

Pagrindinis popierinio miesto akcentas – pilis, šiek tiek primenanti Barselonoje esančią „Temple de la sagrada familia“ („Šventosios šeimynos“ bažnyčią). Centrinį bokštą supa katedra, mokykla, pramogų parkas, gamykla ir oro uostas, ten taip pat yra elektros lempos ir judantis traukinys.

Visas kūrinys, kurio ilgis 2,4 metro, plotis – 1,8 metro, o aukštis – 1 metras, pagamintas naudojant tik popierių, klijus, peilį ir skylamušį. Daugiau neįprastos pilies nuotraukų galite rasti ankstesnėje mūsų publikacijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)