Pirmasis klounas kosmose?  (3)

Kanadietis milijardierius Guy Laliberte už šį mėnesį planuojamą skrydį į Tarptautinę Kosminę Stotį rusų erdvėlaiviu jau sumokėjo 35 milijonus dolerių. Laliberte "polėkis" tuo nesibaigia - jis žada tapti "pirmuoju klounu kosmose".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekscentriškasis turtuolis taip pat teigia, jog jis Tarptautinės Kosminės Stoties (TKS) astronautams turi suplanavęs keletą siurprizų. "Cirque du Soleil" cirko įkūrėjas  Guy Laliberte žurnalistams atskleidė, jog planuoja "pakutenti astronautus jiems miegant ir atvežti jiems raudonų klouno nosių" - taip jis norėtų jiems paįvairinti kasdienybę orbitinėje stotyje. "Aš esu gan entuziastinga asmenybė, žadu ten daryti įvairiausius pokštus ir kutenti juos kai jie miega", sako Laliberte.

50 metų amžiaus kanadietis ir žymios cirko trupės įkūrėjas už pakilimą į TKS moka 35 milijonus dolerių. Skrydis bus atliekamas Rusijos erdvėlaiviu ""Sojuz"; ekipažą be keleivio sudarys kosmonautas Maksimas Surajevas ir astronautas Jeffrey Williams'as. Skrydis iki TKS truks dvi dienas, o starto data iš Baikonūro kosmodromo Kazachstane numatyta šio mėnesio 30 dieną.

Laliberte tikisi, jog 12 dienų viešnagės stotyje metu jam taip pat pavyks atkreipti dėmesį į visame pasaulyje aštrėjančią geriamojo vandens problemą. Šiuo tikslu būdamas stotyje spalio 9 dieną jis dalyvaus tiesioginėje vaizdo transliacijoje, skirtoje krizės pavojui pabrėžti. Tačiau iškart po tokio rimto pareiškimo jis iš savo kišenių išsitraukė saują raudonų klouno nosių ir pasakė išdalinsiantis jas stoties ekipažui. "Tai yra mano misijos simbolis, ir tai man taip pat primins apie tai, kad niekada nepamirščiau, jog kadaise buvau vaikas", sako Laliberte, kuriam anksčiau jo įkurtame cirke taip pat yra tekę vaikščioti lynu ir "ryti" liepsną.

Kvebeke gimęs verslininkas turėtų kuriam laikui tapti paskutiniuoju į TKS nukeliavusiu privačiu turistu, kadangi NASA rengiasi užkonservuoti savo daugkartinio naudojimo erdvėlaivių flotilę - dabar JAV kosmoso tyrimų agentūra tokioms kelionėms pasitelkia rusų erdvėlaivius "Soyuz".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)