Pulsas kraus telefonų baterijas  (29)

Penkiolikmetė moksleivė iš Indijos, pasiūliusi naują telefonų baterijų įkrovimo būdą, susilaukė Stenfordo universiteto (JAV) mokslininkų dėmesio, skelbia „Daily Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienoje Delio (Indija) mokykloje besimokanti Sarojini Mahajan nutarė dalyvauti nacionaliniame inovacijų konkurse „IGNITE 2009“ ir pasiūlė vertinimo komisijai savo idėją – įkrovinėti mobiliųjų telefonų baterijas naudojant žmogaus kūno šilumą ir širdies pulsą. Nors merginai atiteko tik paguodos prizas, su ja susisiekė Stenfordo universiteto atstovai ir pasiūlė kurti komercinį jos išrasto įrenginio variantą.

JAV mokslininkai dėmesį į S. Mahajan idėją atkreipė skaitydami „IGNITE 2009“ interneto svetainės medžiagą. Mergina siūlė pagaminti apyrankę, kuri širdies tvinksnius verstų elektros impulsais. Šia idėja susidomėję mokslininkai mano, kad mobilieji telefonai, įkraunami savo savininko širdies pulsu, gali būti labai paklausūs ir besivystančiose šalyse, kur elektros energijos trūksta, ir Vakaruose, kur žmonės jau pavargo nuo laidų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (29)