[Žinios trumpai] „Hitlerio ūsai“ ant FIFA 2022 simbolio: rusai sukėlė naują skandalą  ()

Rusijos propagandistai ant 2022 metų pasaulio futbolo čempionato simbolio nupiešė Hitlerio ūsus ir dėl to apkaltino ukrainiečius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-24 [Žinios trumpai] „Hitlerio ūsai“ ant FIFA 2022 simbolio: rusai sukėlė naują skandalą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „Polygon". Šią informaciją „Telegram" kanale patvirtina rusų žurnalistas Olegas Kašinas.

Televizijos kanalas „Cargrad", Jevgenijaus Prigožino leidinys „FAN" ir „Narodnye Novosti", „Maskva komsomolec" ir net Maskvos srities vyriausybės portalas „Maskvos regionas šiandien" rašė naujienas apie tariamai girtus Ukrainos gerbėjus, kurie „išniekino"  pasaulio futbolo čempionatą.

Jie esą nupiešė „Hitlerio ūsų" talismaną ir parašė nacių sveikinimą. Propagandistai teigia, kad vandalus sulaikė vietos policija.

Portalas „Maskvos regionas šiandien" netgi naudojo televizijos „Match TV" laidų vedėjo komentarą. Jis kalbėjo apie labai griežtą bausmę tariamiems ukrainiečiams.

Patvirtindami savo žodžius, „žurnalistai" rodo klipą su televizijos kanalo „Al Jazeera" logotipu. Televizijos kanalas „Cargrad" tiesiogiai nurodo arabų žiniasklaidą.

Artimųjų Rytų žiniasklaidos tinklalapyje „Polygon Media" panašių naujienų nerado. „Al Jazeera" korespondentas Nivas Barkeris patvirtino, kad jo leidinys niekada neskelbė šios istorijos.

 

„Tai netikra! Puikus bandymas, bet vaizdo įraše naudojamas netinkamas šriftas ir jis neatitinka mūsų stiliaus. Mes niekada nevartotume žodžio „kaltininkai", - sakė N. Barkeris.

Pats vaizdo įrašas buvo vienas pirmųjų, kurį paskelbė „South Live" „Telegram" kanalas, siejamas su televizijos laidų vedėju-propagandistu Vladimiru Solovjovu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(15)
(-12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: