Lenkijoje rastas traukinys su nacių lobiais  (1)

Lenkijoje rastas nuo II Pasaulinio karo prarastas traukinys su nacių lobiais: brangakmeniais ir ginklais. Apie tai trečiadienį, rugpjūčio 19 dieną pranešė Reuters agentūra, cituojanti lenkų valdininkų žodžius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietinė pietų Lenkijos miesto Wałbrzycho valdžia papasakojo, kad jie susisiekė su teisine firma, atstovaujančia dviejų žmonių interesus. Pasak jų, jie rado traukinį su nacių lobiu ir reikalauja priklausančių 10 % radybų.

„Tai aiškinasi juristai, armija, policija ir gaisrininkai. Ta teritorija dar nė karto nebuvo kasinėta, todėl nežinome, ką galime ten rasti“, – agentūrai pasakojo miesto administracijos atstovė Marika Tokarska.

Agentūra, nurodydama vietinę žiniasklaidą, praneša, kad traukinys dingo 1945 metais. Jis buvo pilnas įvairiausių trofėjų ir brangenybių iš Breslau (anksčiau jis buvo vokiečių, o dabar priklauso Lenkijai ir vadinasi Vroclavas). Iš miesto juos ėmė vežti po to, kai prisiartino Raudoniji armija.

Remiantis miesto legenda, traukinys buvo paslėptas tunelyje šalia Książ pilies prie Žemosios Silezijos kalnų. Vėliau tunelis buvo uždarytas ir ilgam pamirštas.


tvrain.ru

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(32)
(51)
(-19)

Komentarai (1)