Sudarytas pasų reitingas: kurios šalies pasas vertingiausias ir kokią vietą užima Lietuva?  (5)

Šiais laikais keliavimas tampa vis laisvesnis. Keliaujant į dalį šalių užtenka turėti tik asmens tapatybės kortelę ar pasą, kitos šalys reikalauja vizos, kurią norint gauti reikia įvykdyti tam tikrus reikalavimus. Internetinė svetainė Passportindex.org atliko pasų vertinimą ir sureitingavo valstybes, kurių piliečiai gali keliauti į daugiausiai pasaulio valstybių be vizos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rezultatai parodė, kad galingiausią pasą pasaulyje turi Vokietijos piliečiai, antroje vietoje – Švedija, o trečioje – Singapūras. Vokietijos piliečio pasas leidžia keliauti į 158 valstybes be vizos arba vizą išsiimant jau atvykus. Vokietija išlaiko lyderės poziciją jau antrus metus iš eilės, tačiau šiemet jos piliečiai be vizos gali pasiekti viena šalimi mažiau.

Švedijos ir Singapūro piliečių pasai leidžia keliauti į 157 valstybes be vizos. Švedija reitinge yra aukščiau, kadangi į 123 valstybes jos piliečiai gali keliauti visiškai be vizos (į likusias vizos reikia atvykus jau į pačią valstybę), o Singapūro piliečiai – į 122. Likusias pirmojo dešimtuko vietas užima Europos šalys, o Lietuva užima 33 vietą. Mūsų šalies piliečiai be vizos gali keliauti į 149 valstybes.

Paskutinę vietą iš 199 valstybių užima Afganistanas. Jos piliečiai be vizos gali keliauti vos į 23 valstybes. Sąrašo pabaigoje taip pat galima rasti Pakistaną, Iraką ir Siriją. Šis sąrašas yra atnaujinamas kiekvienais metais ir kinta priklausomai nuo tarptautinių ar dvišalių susitarimų, taip pat nuo vidinių šalių įstatymų, kurie panaikina reikalavimus turėti vizas tam tikrų šalių piliečiams.

Štai Maršalo salos savo sienas pernai atvėrė 35 pasaulio valstybėms. Panašiai pasielgė ir Peru – į šalį nuo pernai be vizos gali atvykti 33 naujų valstybių piliečiai. Bendra tendencija rodo, kad pernai valstybių sienų pralaidumas dar labiau padidėjo ir kasmet galima keliauti po pasaulį vis laisviau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(20)
(9)
(11)

Komentarai (5)