Ukrainos žvalgybos vadovas: buvo surengtas pasikėsinimas į Putino gyvybę  ()

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos pirmininkas Kyrylo Budanovas tvirtina, kad prasidėjus karui prieš Ukrainą, buvo surengtas pasikėsinimas į Rusijos prezidento Vladimiro Putino gyvybę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-23 Ukrainos žvalgybos vadovas: buvo surengtas pasikėsinimas į Putino gyvybę  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Buvo pasikėsinimų į V. Putino gyvybę... Ne taip seniai į jo gyvybę net buvo pasikėsinta, kaip sakoma, per Kaukazo atstovus. Tai nėra vieša informacija. Pasikėsinimas buvo visiškai nesėkmingas, bet jis tikrai vyko... Tai buvo maždaug prieš du mėnesius.

Dar kartą sakau, kad jis buvo nesėkmingas. Apie šį įvykį nieko nebuvo skelbiama, bet jis vyko“, – per interviu pravda.com.ua sakė Ukrainos žvalgybos vadovas.

Daugiau informacijos K. Budanovas nepateikė.

Prieš daugiau nei savaitę išskirtiniame interviu „Sky News“ jis teigė, kad karas su Rusija rugpjūčio viduryje pasieks lūžio tašką ir baigsis iki metų pabaigos.

Kaip rašė „Sky News“, tai kol kas optimistiškiausia aukšto Ukrainos pareigūno prognozė. K. Budanovas tiksliai numatė, kada prasidės Rusijos invazija, o dabar sako esąs įsitikinęs, kai prognozuoja jos baigtį.

„Lūžio taškas bus rugpjūčio antroje pusėje. Dauguma aktyvių kovinių veiksmų bus baigta iki šių metų pabaigos. Mes atkursime Ukrainos valdžią visose savo teritorijose, kurias praradome, įskaitant Donbasą ir Krymą“, – kalbėjo K. Budanovas.

Pasak jo, Rusijos taktika nepasikeitė, nepaisant jos pajėgų pasislinkimo į Ukrainos rytus, o Rusija kare patiria didžiulius nuostolius.

 

Ukrainos žvalgybos vadovas sakė nesistebintis dėl Rusijos nesėkmių kare.

„Apie savo priešą žinome viską. Apie jų planus žinome beveik tada, kai jie kuriami. Europa į Rusiją žiūri kaip į didelę grėsmę. Jie bijo jos agresijos. Aštuonerius metus kovojame su Rusija ir galime sakyti, kad ši labai išreklamuota Rusijos galia yra mitas. Tai minia žmonių su ginklais“, – teigė jis.

K. Budanovas taip pat tvirtino „Sky News“, kad pralaimėjimas Ukrainai lems Vladimiro Putino pašalinimą iš valdžios. „Šis procesas jau pradėtas ir jie link to juda“, – teigė K. Budanovas.

 

Į žurnalistų klausimą, ar tai reiškia, kad vyksta perversmas, pašnekovas atsakė „taip“. „Jie link to juda ir to sustabdyti neįmanoma“, – pridūrė K. Budanovas.

Jis tvirtino, kad V. Putinas yra „labai blogos psichologinės ir fizinės būklės“ ir serga vėžiu bei kitomis ligomis. K. Budanovas atmetė teiginius, kad skleidžia tokią informaciją kaip informacinio karo dalį, ir buvo tikras dėl savo teiginių.

„Tai mano darbas. Jei ne aš, kas tai žinos?“ – „Sky News“ sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()