[Žinios trumpai] Karalius Karolis III oficialiai paskelbtas dar dviejų tolimų valstybių valdovu, kurias nuo JK skiria 18 000 km  ()

Sekmadienį (rugsėjo 11 d.) Australijos ir Naujosios Zelandijos sostinėse surengtose ceremonijose karalius Karolis III buvo oficialiai paskelbtas valstybės vadovu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-11 [Žinios trumpai] Karalius Karolis III oficialiai paskelbtas dar dviejų tolimų valstybių valdovu, kurias nuo JK skiria 18 000 km  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujosios Zelandijos Ministrė pirmininkė Jacinda Ardern per ceremoniją sakė: „Jo Didenybė karalius Karolis III yra mūsų suverenas. Po karalienės mirties Naujoji Zelandija įžengė į pokyčių laikotarpį. Karalius Karolis nuolat demonstravo savo gilų rūpestį mūsų tauta. Mūsų žmonės labai vertina šiuos santykius. Neabejoju, kad jie gilės“, – sakė premjerė.

Australijoje Karolį III Kanberos parlamento rūmuose valstybės vadovu oficialiai paskelbė generalgubernatorius Davidas Hurley. Kaip pagarbos ženklas buvo paleistas 21 ginklo šūvis.

Australijos ministras pirmininkas Anthony Albanese paskelbė, kad rugsėjo 22-oji bus nacionalinė karalienės gedulo diena. Ministras pirmininkas ketvirtadienį (rugsėjo 15 d.) vyks į Londoną, kur dalyvaus karalienės laidotuvėse, kurios vyks rugsėjo 19 d.

 

Pokalbyje su ABC Anthony sakė, kad atminimo pamaldos ir Nacionalinė gedulo diena turėtų vykti kitą dieną. Ministras taip pat pridūrė: „Tai leidžia žmonėms išreikšti pagarbą karalienei Elžbietai“, – pranešė „Reuters“.

Paklaustas apie Australijos požiūrį į naująjį monarchą, lyderis atsakė sakydamas, kad Karolis turi pasirinkti savo kelią.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(1)
(-1)

Komentarai ()