[Žinios trumpai] Kaip JK karalius Karolis III iš karalienės Elžbietos paveldėjo tūkstančius gulbių, delfinų, banginių ir eršketų (Foto)  ()

Karalius Karolis III gaus didžiulį palikimą ir iš Karūnos, ir iš privataus savo motinos karalienės Elžbietos II dvaro, tačiau kai kurie turtai šiek tiek stebina.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-12 [Žinios trumpai] Kaip JK karalius Karolis III iš karalienės Elžbietos paveldėjo tūkstančius gulbių, delfinų, banginių ir eršketų (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors jo palikimas apima daiktus ir objektus, kurie seniai yra karališkosios šeimos sinonimai, įskaitant didelę karalienės brangakmenių kolekciją ir 750 mln. USD vertės Lankasterio hercogystės dvarą, į jį taip pat įeina toks turtas, kaip 32 000 gulbių ir nenustatytas skaičius delfinų, banginių ir eršketų, pranešė „El País“.

Anot „El País“, gulbės tapo simboline Karūnos nuosavybe XII amžiuje, siekiant apsaugoti jas nuo brakonierių. Būdamas jų nuosavybės dalimi, monarchas prižiūri kasmetinį „Gulbių pakėlimo“ (Swan Upping) renginį – gulbių populiacijos Temzės upėje surašymą.

Anksčiau šį procesą, apimantį paukščių svėrimą, matavimą ir sveikatos įvertinimą, vykdydavo karalienės gulbių žymėtojas Davidas Barberis, rašoma oficialioje karališkosios šeimos svetainėje. Paskutinį kartą „Swan Upping“ karalienė dalyvavo 2009 m.

 

Renginys taip pat tapo edukacine galimybe moksleiviams, kurie mokosi gulbių biologiją ir šios rūšies vietą ekosistemoje.

Banginiai ir delfinai oficialiai pateko į karūnos nuosavybę 1324 m. dėl neaiškaus statuto, kuriame teigiama, kad jie pripažįstami „karališkomis žuvimis“ (nors jie yra žinduoliai). Vėliau tai buvo išplėsta įtraukiant eršketus ir jūrų kiaules, o pagal įstatymą monarchas gali pretenduoti į bet kokius sugautus ar išplautus į krantą šiuos gyvūnus 3 mylių (4,8 km) atstumu nuo JK krantų, rašo „Time“.

 

Gyvūnai yra vienas iš daugelio Karūnai priklausančio turto arba įstaigai priklausančių daiktų, kurie nėra privati valdančiojo monarcho nuosavybė. „El País“ apskaičiavo, kad visas karalienės turtas – tiek privatus, tiek karūnai priklausantis turtas – 16,2 mlrd. USD.

Remiantis „The Sunday Times“ kasmetiniu turtingųjų sąrašu, karalienės privati grynoji vertė yra 429 mln. USD, sukaupta per septynis jos soste dešimtmečius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()