Neįprastai griežtos taisyklės svečiams, kurie dalyvaus karalienės Elžbietos II laidotuvėse – jokių sraigtasparnių ir automobilių: kodėl?  ()

Jos Didenybės karalienės Elžbietos II laidotuvės vyks rugsėjo 19 d. Bet svečių laukia neįprastos taisyklės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-14 Neįprastai griežtos taisyklės svečiams, kurie dalyvaus karalienės Elžbietos II laidotuvėse – jokių sraigtasparnių ir automobilių: kodėl?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigiama Jungtinės Karalystės vyriausybės pranešime spaudai, karalienės karstas iš Bekingamo rūmų bus perkeltas į Vestminsterio rūmus, kur jis išbus iki jos laidotuvių dienos.

Karstą bus galima apžiūrėti 24 valandas per parą, pradedant rugsėjo 14 d. 17 val. Nors jis bus atviras visuomenei, lankytojams draudžiama neštis į rūmus didelius krepšius ir jiems bus taikoma tai, kas apibūdinama kaip „oro uosto stiliaus apsauga“.

Tačiau tie, kurie pakviesti dalyvauti tikrosiose karalienės laidotuvėse, turės laikytis kai kurių neįprastai griežtų taisyklių.

Kaip pranešė „Politico“, norintys dalyvauti turės laikytis griežto protokolo. Laidotuvių dalyviai turi pateikti kvietimą. Kadangi vietų skaičius ribotas, dalyviai negali pasikviesti kitų savo šeimos narių ar personalo, išskyrus savo sutuoktinį ar partnerį. Tačiau vyriausybės pareigūnams bus leista atsiųsti oficialų atstovą, jei jie negalės dalyvauti asmeniškai.

Vakare prieš laidotuves pasaulio lyderiai buvo pakviesti dalyvauti priėmime Bekingemo rūmuose, kurį surengs karalius Karolis III. Anot „Politico“, visi atvykstantys valstybių vadovai taip pat turės galimybę apžiūrėti karalienės karstą. Jie taip pat galės apsilankyti Lankasterio namuose, kur galės pasirašyti užuojautos knygoje ir įrašyti trumpus pagerbimus, kurie bus išplatinti žiniasklaidai.

Kaip pranešė „Politico“, keliaujantieji į Londoną dalyvauti Jos Didenybės Karalienės Elžbietos II laidotuvėse turi atvykti komercinėmis oro linijomis. Vyriausybė paprašė, kad dalyviai nesinaudotų privačiais lėktuvais ar sraigtasparniais keliauti į sostinę.

 

Tie, kurie vis dar nori keliauti privačiu lėktuvu, raginami vengti Londono Hitrou oro uosto, nes tikimasi, kad jis bus nepaprastai užimtas. Pareigūnai taip pat perspėjo keliautojus, kad dėl numatomo eismo Hitrou oro uoste jie gali vėluoti arba būti nukreipti į kitus oro uostus – nesvarbu, ar jie atvyks komerciniais, ar privačiais lėktuvais.

Visi, dalyvaujantys laidotuvėse, taip pat turės palikti savo transporto priemones kitur dėl „griežtų saugumo ir kelių apribojimų“. Dalyviai bus vežami grupėmis į Vestminsterio abatiją su palyda autobusais.

Laidotuvių pabaigoje visi užsienio lyderiai kviečiami dalyvauti priėmime, kurį rengia užsienio reikalų sekretorius Jamesas Cleverly. Priėmimas vyks Dean's Yard, kuris netoli nuo Vestminsterio abatijos. Po priėmimo dalyviai autobusais bus vežami atgal prie savo transporto priemonių.

 

Jos Didenybė bus palaidota savo mylimajame Vindzore, Karaliaus Jurgio VI memorialinėje koplyčioje.

Koplyčia yra Vindzoro pilies teritorijoje – dvare, į kurią karalienė persikėlė visam laikui kelerius paskutinius savo gyvenimo metus.

Ji pavadinta karalienės tėvo, mirusio 1952 m., garbei. Koplyčia buvo baigta statyti 1969 m., o vėliau tais metais į ją buvo perkeltas karalius Jurgis VI.

Po to, kai karalienė bus palaidota koplyčioje, princas Philipas bus perkeltas į koplyčią su ja. Anksčiau jis buvo palaidotas Šv. Jurgio koplyčioje.

(4)
(0)
(4)

Komentarai ()