[TRANSLIACIJA ONLINE] Visos pasaulio akys į karalienės Elžbietos II karstą – kokia vėliava, gėlės ir karūna yra ant karalienės karsto? (Video)  ()

Visos pasaulio akys šiandien žvelgia į karalienės Elžbietos II karstą, paskutinę monarchės valstybinių laidotuvių dieną.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-19 [TRANSLIACIJA ONLINE] Visos pasaulio akys į karalienės Elžbietos II karstą – kokia vėliava, gėlės ir karūna yra ant karalienės karsto? (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laidotuvių transliacija online

Švinu išklotas karstas, priklausantis Jos Didenybei, kuri mirė rugsėjo 8 d., kelias dienas prieš laidotuves stovėjo šermenyse.

Šimtai tūkstančių gedinčiųjų atvyko atiduoti paskutinės pagarbos karalienei – gerbiamai pasaulinei ikonai, kuri karaliavo 70 metų, o eilės nusidriekė ištisus kilometrus.

Tie, kurie per tą laiką ėjo pro Jos Didenybės karstą arba žiūrės laidotuves per TV ar internetu, pastebės, kad karstas yra uždengtas spalvinga vėliava ir kad ant viršaus yra daug daiktų.

 

Bet kas yra šie didingi atributai?

Kokia vėliava yra ant karalienės karsto?

Karstą dengia vėliava, vadinama Karališkuoju standartu, kuris atstovauja suverenei ir Jungtinei Karalystei.

Raudonas, geltonas ir mėlynas standartas yra padalintas į keturis ketvirčius: Anglija (trys liūtai) pirmame ir ketvirtajame ketvirtyje, Škotija (raudonas liūtas) antrajame ir Airijoje (arfa) trečiajame.

Velsas nėra atstovaujamas Karališkajame standarte, nes jo, kaip Kunigaikštystės, ypatinga padėtis buvo pripažinta Velso princo sukūrimu dar gerokai prieš Škotijos ir Airijos ketvirčių įtraukimą į Karališkuosius simbolius.

 

Vėliava bus nuimta nuo karsto šį vakarą per komitalinę ceremoniją Šv. Jurgiuo koplyčioje Vindzore - kur ją pakeis Karalienės Gvardijos raudona vėliava.

Kol Jos Didenybės karstas ilsėjosi ir buvo trumpam Šv. Gileso katedroje Edinburge, jis buvo papuoštas Škotijos Karališkuoju standartu.

Kokia karūna yra ant karalienės karsto?

Ant karsto padėta Imperatoriškoji valstybės karūna, inkrustuota daugiau nei 3000 brangakmenių ir, kaip teigiama, sveria 2,2 kg.

Karūnoje yra Cullinano deimantas iš Pietų Afrikos, kuris yra gana prieštaringas, taip pat Šv. Edvardo safyras, seniausias kolekcijos brangakmenis.

 

317 karatų Cullinano deimantas buvo iškastas Cullinane, Pietų Afrikoje, 1905 m., Per Didžiosios Britanijos kolonijinės valdžios piką.

Iš viso karūna yra puošta 2868 deimantais, 17 safyrų, 11 smaragdų, 269 perlų ir keturiais rubinais.

Šį vakarą ji bus nuimta nuo karsto per laidotuvių ceremoniją.

Kokios gėlės yra ant karalienės karsto?

Ant viršaus paguldytas gėlių vainikas iš jurginų, kvapniųjų pelėžirnių, flioksų, baltųjų viržių ir kėnių.

Gėlės buvo nuskintos iš Balmoralo pilies sodo – Škotijos rezidencijos, kurioje karalienė visą gyvenimą praleido vasaras ir kur mirė rugsėjo 8 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()