Aštuonios futbolo superkomandos, nepatekusios į 2022 FIFA Pasaulio taurę – ir viena, kurios tikrai nepasigesime  ()

Nuo Italijos iki Egipto – pateikiame aštuonias stipriausias futbolo komandas, kurios nepateko į 2022 m. FIFA pasaulio čempionatą Katare.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-20 Aštuonios futbolo superkomandos, nepatekusios į 2022 FIFA Pasaulio taurę – ir viena, kurios tikrai nepasigesime  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar prieš pirmąjį kamuolio spyrį 2022 m. pasaulio futbolo čempionate (FIFA Pasaulio taurės) turnyro atrankos varžybų nesekančius sirgalius ištiks šokas: tarp dalyvių nebus dabartinės Europos čempionės ir keturis kartus pasaulio čempionato nugalėtojos Italijos.

Nors nepavyko patekti į kvalifikaciją ir tai sukėlė tam tikrą gėdą, tačiau tai nėra vienintelis didelis vardas, kurio trūksta 2022 m. čempionato sąraše.

Kai kurios kitos didelės komandos iš Europos, Pietų Amerikos ir Afrikos taip pat stebės turnyrą iš namų.

Štai keletas galingiausių futbolo komandų, kurios nevyks į Katarą:

Italija

FIFA reitingas: 6

Geriausias Pasaulio taurės pasirodymas: nugalėtojai (1934, 1938, 1982 ir 2006)

Italija neužsitikrino vietos po kovo mėnesį 92-ąją minutę pralaimėto atkrintamųjų varžybų pusfinalio Šiaurės Makedonijai. Tai, kad italai pateko į atkrintamąsias, nenustebino, atsižvelgiant į jų triumfą „Euro 2020“ pernai ir daugybę gerų rezultatų atrankos etapuose prieš turnyrą.

Tačiau per kitas penkerias rungtynes jie laimėjo tik vieną kartą ir sužaidė keturias lygiąsias. Užėmę antrą vietą po Šveicarijos, italai turėjo žaisti atkrintamąsias varžybas, kur neįmušė ir antrą kartą iš eilės praleidžia pasaulio čempionatą.

Kolumbija

FIFA reitingas: 17

Geriausias Pasaulio taurės pasirodymas: ketvirtfinalis (2014)

Sustiprinta buvusiu Pasaulio taurės „Auksinio batelio“ nugalėtoju Jamesu Rodriguezu ir įspūdingais pasirodymais per pastaruosius du turnyrus Kolumbija buvo viena iš favoričių užsitikrinti vietą 2022 m. Katare.

Pietų Amerikos komanda CONMEBOL atrankoje užėmė šeštąją vietą, tašku atsilikdama nuo Peru, kuri užėmė vietą atkrintamosiose varžybose po to, kai keturios geriausios komandos pelnė automatinę kvalifikaciją.

Vienerius metus Katare klubinį futbolą žaidęs Rodriguezas pasidalijo savo nusivylimu ir ilgame įraše socialinėje žiniasklaidoje pareiškė, kad jam „labai skaudėjo“ po to, kai jo komandai nepavyko patekti į turnyrą.

Švedija

FIFA reitingas: 20

Geriausias Pasaulio taurės pasirodymas: antra vieta (1958)

Švedija dalyvavo 12-oje iš 21 Pasaulio taurių. Šalis turnyrą surengė 1958 m., kai komanda užfiksavo geriausią rezultatą, patekdama į finalą, kur pralaimėjo rezultatyvias rungtynes Brazilijai.

 

2018 m. turnyro ketvirtfinalio dalyvės kelionė į Katarą nutrūko, kai praėjusiais metais švedai pralaimėjo trejas iš šešių rungtynių antrajame atrankos etape. Jie savo grupėje užėmė antrąją vietą po Ispanijos ir atkrintamosiose kovojo su Lenkija.

Atkrintamosios buvo surengtos Lenkijoje, o namų komanda išnaudojo visą palaikymą – laimėjo 2:0 ir nutraukė švedų svajones patekti į Katarą.

Čilė

FIFA reitingas: 29

Geriausias Pasaulio taurės pasirodymas: trečia vieta (1962)

Čilė pasaulio čempionate dalyvauja nuo pirmojo turnyro, 1930 m. surengto Urugvajuje. Ji surengė turnyrą 1962 m. ir užėmė trečią vietą.

Pastaruosiuose čempionatuose (1998, 2010 ir 2014 m.) Čilė pasiekė aštuntfinalio etapą. Tuose pasirodymuose dalyvavo tokie žaidėjai kaip Arturo Vidal, Gary Medelis ir Alexis Sanchezas. Silpnėjant šių žaidėjų formai, Čilei sunku pasiekti palankių rezultatų.

Jie laimėjo tik vieną iš paskutinių keturių 2022 m. atrankos rungtynių. Tada Čilė siekė, kad Ekvadoras būtų diskvalifikuotas, teigdama, kad ekvadorietis Byronas Castillo buvo kolumbietis ir negali atstovauti Ekvadorui.

 

Tačiau FIFA paskelbė, kad žaidėjas turi nuolatinę Ekvadoro pilietybę ir turi teisę atstovauti šaliai pagal taisykles.

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(2)
(2)
(0)

Komentarai ()