FIFA džiūgauja – tai absoliutus rekordas: iš pasaulio čempionato Katare uždirbs daugiau nei Rusijoje  ()

Šio pasaulio čempionato ciklo uždirbtos pajamos yra 1 mlrd. USD didesnės už 2018 m. įvykusį turnyrą Rusijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-21 FIFA džiūgauja – tai absoliutus rekordas: iš pasaulio čempionato Katare uždirbs daugiau nei Rusijoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketverius metus vykdydama komercinius sandorius, susijusius su 2022 m. pasaulio futbolo čempionatu Katare, FIFA uždirbo 7,5 mlrd. USD, pranešė futbolo valdymo institucija.

Uždarbis, kurį FIFA sekmadienį atskleidė pareigūnams, surinktas iš daugiau nei 200 savo valstybių narių, yra 1 mlrd. USD daugiau, nei organizacija uždirbo iš ankstesnio pasaulio čempionato ciklo, kuris tęsėsi iki 2018 m. renginio Rusijoje.

Papildomas pajamas padidino komerciniai sandoriai su šių metų šeimininkais. Aukščiausio lygio rėmėju tapo „Qatar Energy“, o naujais trečios pakopos rėmėjais - Kataro bankas QNB ir telekomunikacijų įmonė „Ooredoo“. FIFA šiais metais gavo ir antros pakopos rėmėjų pasiūlymus iš finansinės crypto.com platformos ir „blockchain“ tiekėjo „Algorand“, pirmojo naujojo JAV rėmėjo per daugiau nei dešimtmetį.

FIFA Kataro pasaulio taurės nugalėtojui skirs 44 mln. USD iš bendro 440 mln. USD prizinio fondo.

FIFA tvarko savo sąskaitas ketverių metų ciklais kiekvieno pasaulio čempionato metu. 2015–2018 m. ciklui iki Rusijos pasaulio čempionato jie turėjo 6,4 mlrd dolerių. Ji panaudojo tuos pinigus, kad paremtų narius, kai 2020 m. nacionalinės futbolo komandos ir pasaulio čempionato atrankos varžybos buvo beveik visos atšauktos.

 

Dėl naujos finansinės moterų futbolo strategijos ir išplėsto 2026 m. pasaulio čempionato JAV, Kanadoje ir Meksikoje, kuriame pirmą kartą varžysis 48 komandos, tikėtina, kad organizacijos pajamos per ateinančius ketverius metus pasieks 10 mlrd. dolerių,

Šiuo metu vieninteliai pratęsti susitarimai 2026 metams yra tarp FIFA ir ,,Coca-Cola‘‘, ,,Adidas‘‘ ir ,,Wanda‘‘. Moterų futbolo klubui remti 2023 m. pasaulio čempionatui vyksiančiam Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje pasirašomos skirtingos sutartys.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(6)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: