Kinijoje panika: tai ką rodo per FIFA 2022 transliacijas gali sukelti masinius maištus (Video)  (20)

Protestuotojams Kinijos miestuose pykstant prieš Xi Jinpingo nulinio kovido politiką, televizijos kanalai yra redaguojami, kad būtų išvengta minios scenų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-05 Kinijoje panika: tai ką rodo per FIFA 2022 transliacijas gali sukelti masinius maištus (Video)  (20)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos valstybinė televizija cenzūruoja FIFA Pasaulio futbolo čempionato rungtynes Katare, kad pašalintų kadrus, kuriuose matomos žiūrovų minios be kaukių sausakimšuose stadionuose – toks vaizdas neva pakurstė pyktį Kinijoje, kur šimtams milijonų žmonių tebėra taikomi griežti pandemijos apribojimai.

Kinijos socialinės žiniasklaidos platformų naudotojai skundėsi, kad tai prieštarauja didelei izoliacijai, kurią jie jautė pagal prezidento Xi Jinpingo nulinio kovido politiką.

Kinijos internautai teigė, kad buvo „keista“ matyti šimtus tūkstančių žmonių karnavalą primenančioje atmosferoje, kol jie vis dar buvo priversti gyventi drakoniškoje sistemoje, kurios dauguma kitų šalių jau seniai atsisakė.

Markas Dreyeris, vadovaujantis „China Sports Insider“ tinklaraščiui, pastebėjo, kad rungtynės, transliuojamos valstybiniu kanalu „China Central Television“ (CCTV), buvo redaguojamos siekiant išvengti tiesioginių džiūgaujančių minių kadrų, o vietoj to rodyti žaidėjų ir trenerių vaizdus iš arti.

Sporto turnyrų transliuotojams organizatoriai paprastai suteikia galimybę pasirinkti savo kameros kampus ir gali nustatyti uždelsimo laiką, kad žaidimą būtų galima greitai redaguoti, kol visuomenė jį pamatys.

 

Dreyeris, knygos „Sporting Superpower: An Insider’s View on China’s Quest to Be the Best“ autorius, teigė, kad tokia „prevencinė cenzūra“ nėra nauja Pekino politika. „Kinijos transliuotojai labai atsargiai žiūri į minios kadrus tarptautiniuose sporto renginiuose dėl to, ką galima pamatyti, pavyzdžiui, Tibeto vėliavas“, – sakė jis.

 

FIFA pasaulio čempionatas Kinijai atėjo ypač sprogiu metu, praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai Xi užsitikrino istorinę trečiąją kadenciją valdžioje. Koronaviruso atvejų skaičius pasiekė rekordines aukštumas, todėl šalies miestuose buvo užblokuota dar daugiau žmonių. Pekinas gynė savo politiką kaip gelbstinčią gyvybę ir būtiną siekiant užkirsti kelią sveikatos priežiūros sistemos perpildymui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(2)
(7)

Komentarai (20)