Taurė dar ne viskas – kiek pinigų FIFA pasaulio čempionato nugalėtojas gauna už laimėjimą finale? Sumos gniaužia kvapą  ()

Argentina po baudinių serijos 4:2 įveikė Prancūziją ir trečią kartą istorijoje tapo FIFA Pasaulio futbolo čempionais. O kiek pinigų gaus laimėtojai?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-18 Taurė dar ne viskas – kiek pinigų FIFA pasaulio čempionato nugalėtojas gauna už laimėjimą finale? Sumos gniaužia kvapą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2022 m. FIFA pasaulio taurės finalas yra vienos didžiausių sporto rungtynių ir taip pat vienos turtingiausių.

Nors komandos daugiausia desperatiškai siekia pakelti šventąjį futbolo gralį, sėkmę pasaulinėje arenoje taip pat lydi nemažas finansinis atlygis.

Pasaulio futbolo čempionatas, yra įvykis, sužavintis pasaulį, kaip ir keletas kitų, o iš jo FIFA sukaupia didžiules pajamas.

2022 m. turnyro finale nugalėtojai bus apdovanoti daugiau pinigų nei bet kada anksčiau, nes Pasaulio taurė yra vienas turtingiausių sporto įvykių istorijoje.

Pasaulio taurės finalo prizas

Iš viso 2022 m. pasaulio čempionato finalininkėms bus išdalinta 72 mln. USD.

Nugalėtojas bus apdovanotas 42 mln. USD prizu, o antrosios vietos laimėtojas vis tiek galės grįžti namo su 30 mln. USD. Tai reiškia, kad pats finalo laimėjimas yra vertas papildomų 12 mln. USD.

FIFA šiam pasaulio čempionatui skyrė 440 mln. USD piniginį prizų fondą, o komandos uždirba vis daugiau pinigų, atsižvelgdamos į tai, kiek toli turnyre pasiekė.

Pavyzdžiui, JAV uždirbo 13 mln. USD už patekimą į aštuntfinalį, o Anglija uždirbo 17 mln. USD patekusi į ketvirtfinalį.

Kiek pinigų gauna pasaulio čempionato nugalėtojas?

Kaip minėta, 2022 m. pasaulio taurės laimėtojas gaus 42 milijonus dolerių ir geidžiamiausią futbolo trofėjų.

Tai didžiausia iki šiol FIFA pasiūlyta pinigų suma, o 2018 m. čempionė Prancūzija prieš ketverius metus gavo 38 mln. USD.

Šis 4 mln. USD padidėjimas net nėra didžiausias iki šiol, kai laimėta suma šoktelėjo nuo 8 mln. USD 2002 m. iki 20 mln. USD 2006 m.

Apskritai, pasaulio taurės nugalėtojas dabar gauna daugiau nei penkis kartus daugiau nei prieš 20 metų, augant turnyro pajamoms.

Ar Pasaulio taurės finalas yra turtingiausias sporto renginys?

 

Pasaulio taurės prizams vis augant, finalas greitai tapo pelningiausiu sporto reginiu.

Artimiausias jo varžovas yra kitos futbolo rungtynės – 2021–2022 m. UEFA Čempionų lygos finalo nugalėtojas įsidėjo į kišenę 20 mln. USD. 2020 m. Europos čempionatas taip pat yra gana aukštai sąraše, tačiau nugalėtoja Italija gavo tik ketvirtadalį to ką gaus pasaulio čempionė.

Kalbant apie kitas sporto šakas, golfas yra dar viena svarbi vieta sąraše, nes prieštaringai vertinamas „LIV Golf“ 2022 m. siūlys milžiniškas sumas, kad suviliotų žaidėjus iš PGA. Pelningiausias iš šių renginių buvo surengtas Majamyje – 16 mln. USD buvo skirta laimėjusiai komandai ir po lygiai paskirstyta keturiems golfo žaidėjams.

Amerikietiško futbolo „Super Bowl“ yra dar vienas sporto renginys, kuriame nebijoma išlieti pinigų kiekvienam laimėjusios komandos žaidėjui, kuris 2022 m. pasiims apie 150 000 USD.

Kiek žaidėjai uždirba laimėdami pasaulio čempionatą?

 

Pasaulio taurės prizas skiriamas komandos futbolo federacijai, paskirstant lėšas joms.

Kiek kiekvienas žaidėjas gauna, skiriasi, tačiau 2018 metais Prancūzijos federacijos prezidentas Noelis Le Graetas pareiškė, kad jiems bus skirta 30 procentų iš 38 mln. USD prizo.

Ši suma yra 11,4 mln. USD, kurią tuo metu padalinus tarp 23 komandos narių, kiekvienas žaidėjas būtų uždirbęs apie 495 000 USD už Kroatijos įveikimą finale 4:2.

Jei 2022 m. laimėtojai piniginį prizą padalintų taip pat, kiekvienas žaidėjas turėtų uždirbti 484 000 USD – šiek tiek sumažėjus dėl to, kad dabar komandose yra trys papildomi žaidėjai.

Be šio piniginio prizo, visi pasaulio čempionato žaidėjai taip pat gauna šiek tiek uždarbio už kiekvieną žaidimą ir tiesiog dalyvavimą turnyre.

Pasaulio taurės prizų skirtumas tarp vyrų ir moterų

 

Tarp vyrų ir moterų pasaulio taurių prizinių vietų išlieka didžiulis skirtumas.

2022 m. pasaulio čempionato bendras prizinis fondas siekia 440 mln. USD, o 2023 m. moterų pasaulio taurei skirta tik 60 mln. USD – bendras skirtumas siekia 380 mln. USD.

FIFA, nors ir tebėra didelis atotrūkis, padvigubino būsimo moterų pasaulio čempionato prizą, nes 2019 m. moterims atiteko tik 30 mln. USD.

ABC liepą pranešė, kad FIFA dar galėtų padidinti 2023 m. moterų pasaulio taurės siūlomus prizus, nurodydama 100 mln. USD sumą.

Gegužės mėnesį JAV vyrų ir moterų komandos taip pat susitarė po lygiai pasidalinti 2022 ir 2023 metų pasaulio čempionatuose laimėtus piniginius prizus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(4)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: