Putinas neįtikėtinai susimovė, skamba visas pasaulis. „Aiškiai parašyta, kad Sankt Peterburgas priklauso Švedijai“ (Foto)  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dar kartą epiškai išjuokė save, bandydamas įrodyti, kad „Ukraina niekada neegzistavo“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-25 Putinas neįtikėtinai susimovė, skamba visas pasaulis. „Aiškiai parašyta, kad Sankt Peterburgas priklauso Švedijai“ (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip šio „fakto“, egzistuojančio tik Putino galvoje, „įrodymas“ buvo panaudotas XVII amžiuje sukurtas prancūziškas žemėlapis.

Internete plačiai buvo išjuokti du valstybės agresorės atstovai, gerokai įžengę į pensinį amžių, nematę žemėlapyje Ukrainos. Nes žemėlapyje yra ir Ukraina, ir Rusijos Federacijai nepriklausantis Krymas ir Švedijai priklausančios žemės, kuriose dabar yra Sankt Peterburgas. Dar daugiau: Rusija tame žemėlapyje pavaizduota kaip labai fragmentuota šalis.

Taip, Kremlius bandė rasti naują pretenzijų į Ukrainos žemes „pagrindimą“. Ukraina, pasak Rusijos prezidento ir Rusijos Federacijos Konstitucinio Teismo vadovo Valerijaus Zorkino, „niekada neegzistavo žmonijos istorijoje“, kol bolševikai nesukūrė Ukrainos SSR.

Kaip „įrodymą“ jie nurodė „XVII amžiaus žemėlapio kopiją“, kurią Zorkinas atnešė Putinui, tariamai sukurtą Prancūzijos karaliaus Liudviko XIV laikais – žmėlapyje nei Putinas, nei Zorkinas nematė Ukrainos.

Tačiau šis argumentas jau visiškai sugriautas.

Minėto žemėlapio originalą sukūrė Guillaume'as Sansonas ir jis yra prieinamas plačiajai visuomenei Prancūzijos internetinėje bibliotekoje „Gallica“.

 

Ir Ukraina yra ten, pažymėjo Izraelio karo ekspertas Yigalas Levinas.

„Putinas kartu su Rusijos Federacijos Konstitucinio Teismo vadovu Valerijumi Zorkinu prieš kamerą suvaidino dar vieną pseudoistorinį šou – pažiūrėjo į prancūzišką XVII amžiaus žemėlapį, jame nerado Ukrainos ir padarė išvadą, kad jos niekada nebuvo. Bet kuris žmogus be rimtų problemų su akimis ar psichika, gali pats pažvelgti į žemėlapį ir pamatyti didžiulį užrašą Vkraine ou Pays des Cosaques (Ukraina, kazokų žemė)“, – rašė jis.

 

Tuo pačiu metu, mėgindami dar kartą paneigti Ukrainos egzistavimą, Putinas ir Zorkinas netyčia stipriai smogė savo pačių „visų pirma Rusijos žemės“ koncepcijai.

Putinui parodytame žemėlapyje Krymas pažymėtas kaip Mažojo Tararijaus teritorija, o tada jis priklausė Krymo chanatui, o ne Maskvos kunigaikštystei.

Be to, žemės, kurioje šiuo metu yra „Rusijos Federacijos kultūros sostinė“ Sankt Peterburgas, šiame žemėlapyje pažymėta kaip Švedijos dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(0)
(60)

Komentarai ()