Vaizdai tarsi iš kovinio filmo: paviešintas narkotikų karaliaus sugavimo įrašas (Video)  (5)

Joaquino Guzmano paėmimą gimtajame jo mieste Meksikoje pareigūnai filmavo ant šalmų pritvirtintomis kameromis. Operacija vyko penktadienį. Namą šturmavę pareigūnai pirmiausia susidūrė su keliolika narkotikų baroną saugojusių vyrų, ginkluotų automatiniais ginklais ir net granatsvaidžiais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-01-13 Vaizdai tarsi iš kovinio filmo: paviešintas narkotikų karaliaus sugavimo įrašas (Video)  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pareigūnai vieną po kito valė pastato patalpas ir nukovė Neūžauga praminto nusikaltėlio bendrus. Tiesa, ir patys kariškiai neišvengė sužeidimų.

Galiausiai vyrai nusigavo iki namo viršaus, kur buvo tikimasi rasti ir ieškomą narkotikų karalių. Tačiau viskas nebuvo taip paprasta. Skelbiama, kad kariškiams prireikė net 1,5 val., kad surastų slaptą nusikaltėliui įrengtą tunelį. Lempoje paslėpta rankena atvėrė už didelio veidrodžio paslėptas duris, o už jų tunelis vedė į miesto kanalizacijos sistemą. Per pusantros valandos Joaquinas Guzmanas sugebėjo kanalizacija pasprukti net 1,5 km ir į paviršių išlindo tik todėl, kad pradėjo lyti ir vanduo sėmė požemines sistemas.

Taigi, galiausiai narkotikų karalius sulaikytas. Jo tvirtovė visiškai sušaudyta, visur kraujo klanai ir kulkų skylės. Sučiupti El Chapo padėjo tai, kad jis spalį slaptai buvo susitikęs su Holivudo aktoriumi Seanu Pennu. Aktorius vėliau parašė straipsnį apie susitikimą su nusikaltėliu.

Kad Neūžauga iš Altiplano kalėjimo nepaspruktų dar kartą, skelbiama, kad jo kameros grindys sustiprintos armatūra, tad tunelio jau taip lengvai neiškasi. Galite peržiūrėti, kokį tunelį jam pavyko iškasti pabėgant iš kalėjimo:

Beje, anksčiau kategoriškai atsisakiusi nusikaltėlį perduoti JAV, Meksika jau svarsto dėl jo ekstradicijos. Kalifornijos ir Teksaso teismai atsiuntė prašymus išduoti jiems Guzmaną dėl kaltinimų narkotikų kontrabanda ir žudymais. Manoma, kad nusikaltėlio ekstradicija į Valstijas gali užtrukti mažiausiai metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(43)
(5)
(38)

Komentarai (5)