Elonas Muskas staiga neteko 20 milijardų dolerių - investuotojams nepatinka nuolat keičiama nuomonė  (16)

„Tesla“ ir „SpaceX“ vadovas Elonas Muskas yra vienas iš turtingiausių planetos gyventojų. Tačiau didelę jo turtų dalį sudaro akcijos, kurių vertė nuolat kinta. Neseniai Muskas prarado apie 20 milijardų dolerių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-05-18 Elonas Muskas staiga neteko 20 milijardų dolerių - investuotojams nepatinka nuolat keičiama nuomonė  (16)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas nutiko? Na, Muskas yra labai tvirtai siejamas su savo kompanijomis. Jei nepasiseks jam, nepasiseks ir jo įmonėms. Taigi, kiekvienas jo žingsnis yra akylai stebimas ir vertinamas. Neseniai Elonas Muskas sutiko vesti humoro laidą „Saturday Night Live“ (kur, beje, atskleidė, kad turi Aspergerio sindromą), kur užsiminė apie „Dogecoin“ kriptovaliutą, o netrukus po to „Tesla“ paskelbė, kad nepriims atsiskaitymų bitkoinais.

Kovą „Tesla“ pradėjo priimti atsiskaitymus kriptovaliuta, netrukus investavo 1,5 milijardus dolerių į „Bitcoin“, tada apie 10 % savo bitkoinų pardavė, o dabar Muskas paskelbė, kad „Tesla“ nebepriims atsiskaitymų kriptovaliuta.

Visa tai įvyko per labai trumpą laiką. Muskas vienas pats pasiuntė „Bitcoin“ į staigų kritimą (o tada tai padarė dar kartą vienu žodžiu), tačiau kartu stipriai krito ir „Tesla“ akcijų vertė bei Musko turtai. Tiesa, jam pačiam nėra ko baimintis - prieš kritimą jo turtai buvo vertinami 145,5 milijardais dolerių, todėl 20,5 milijardų praradimas nebuvo katastrofiškas. Be to, akcijų svyravimai taip jau veikia - ta vertė neišvengiamai atsistatys.

 

Kas nutiko? Na, Muskui nepatinka tai, kad „Bitcoin“ kasimui sunaudojami tokie milžiniški energijos kiekiai. Vasarį pranešta, kad „Bitcoin“ sunaudoja daugiau energijos nei Argentina. 45 milijonų gyventojų turinti šalis sunaudoja mažiau energijos nei kriptovaliuta. Didelė tos energijos dalis yra pagaminama naudojant neatsinaujinančius šaltinius ir tai yra didelė aplinkosaugos problema, dėl kurios Elonas Muskas ir stabdo „Tesla“ kriptovaliutų programą.

 

„Tesla“ pasilaikys savo investicijas, kad nesukeltų dar didesnės griūties, bet atsiskaitymus bitkoinais atnaujins tik tada, kai jie bus švaresni.

Beje, tas kriptovaliutų kasimas, kuriam naudojamos grafikos plokštės, iš dalies yra atsakingas už kompiuterių komponentų trūkumą ir lustų krizę, kuri klampina automobilių pramonę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(15)
(10)
(5)

Komentarai (16)