Tarp paviešintų FTB dokumentų – ataskaita apie „skraidančios lėkštės“ prie Rozvelo bylą  (57)

JAV Gynybos demartamento Federalinis Tyrimų Biuras (FTB) paviešino keistus užrašus, neva įrodančius, jog 1947 m. liepos 2 d. netoli Rozvelo miestelio (Roswell) Naujojoje Meksikoje (JAV) iš tiesų galėjo nusileisti ateiviai. FTB tūkstančius bylų patalpino laisvai prieinamame tinklalapyje http://vault.fbi.gov/, praneša dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp šių bylų yra ir dokumentas, kuriame – Vašingtono apygardos specialiojo agento Gajaus Hotelio (Guy Hottel) atsakaita FTB direktoriui. Dokumente, pavadinimu „Flying Saucers“ („Skraidančios lėkštės“) agentas G. Hotelis praneša, jog Karinių oro pajėgų tyrėjas jam raportavo apie „Naujojoje Meksikoje rastas tris taip vadinamas skraidančias lėkštes“.

Tyrėjas informaciją perdavė specialiajam agentui. Kas toks buvo specialusis agentas, ir kas toks buvo minėtas Karinių oro pajėgų tyrėjas, FTB įslaptino (jų pavardės šiame dokumente – užtušuotos).

„Jų apibūdinimu, objektai buvo apskritos formos, pakilusiais centrais, maždaug 15 metrų skersmens, – rašoma agento G. Hotelio pranešime. – Kiekviename iš objektų buvo rasta po tris žmogaus formų kūnus, kurių ūgis – apie 90 cm. Kūnai „vilkėjo“ žvilgančiais, itin plono audinio rūbais. Visi kūnai buvo rasti specialiuose kostiumuose, panašiuose į tuos, kokius bandymų metu vilki lakūnai-bandytojai.“ Įslaptintas tyrėjas – informatorius įslaptintam agentui pranešė, jog „lėkštes Naujojoje Meksikoje rasti pavyko dėl to, kad vyriausybė tose apylinkėse turėjo itin galingą radarų sistemą – manoma, kad radaro signalai interferavo su „skraidančių lėkščių“ valdymo mechanizmais.“ G. Hotelis toliau rašo, jog specialusis agentas išsamesnių tyrimų nesiėmė. Išslaptinto dokumento paviešinimas, ko gero, prilygs alyvos šliukštelėjimui į sąmokslo teoretikų prielaidų židinį. Rozvelo miestelis Naujojoje Meksikoje išgarsėjo, spaudoje pasirodžius pranešimams, jog dykumoje, netoli karinės bazės maždaug 1947 m. liepos 2 d. sudužo „skraidanti lėkštė“. Įvykio vietoje neva rasta negyvų humanoidų kūnų, kurių skrodimus atliko JAV karinių žinybų darbuotojai, tačiau netrukus visą šią istoriją užgniaužė JAV valdžios organai.

Karinės žinybos tada išplatino tokį pranešimą: „Daugybė gandų apie skraidančius disko pavidalo objektus galbūt pasitvirtino, kai 8-osios Karinių pajėgų bazės 509-osios bombonešių grupės žvalgybos tarnybos pareigūnui vakar pasisekė aptikti nukritusį diską.“

Tuo metu laikraščių mirgėjo „Karinės pajėgos savo žinion perėmė skraidantį diską“ ir panašiomis antraštėmis. Tačiau, praėjus vos parai, karinės žinybos staiga pakeitė savo poziciją ir pareiškė, jog rastas objektas, kuris iš pradžių buvo palaikytas skraidančiu disku, tebuvo greta vietos ūkininko fermos nukritusio meteorologinio baliono liekanos.

Keista, tačiau žiniasklaida naująjį paaiškinimą priėmė be klausimų. Rozvelo tema iš laikraščių ir žurnalų puslapių dingo iki pat aštuntojo dešimtmečio pabaigos, kai keletas su byla susijusių karinių pareigūnų prabilo apie Rozvelo atvejį viešai.

Kitame dokumente, pavadinimu „Urgent“, kuris skirtas taip pat FTB direktoriui ir yra taipogi publikuotas „The Vault“, teigiama, jog „prie Rozvelo rastas objektas, tikėtina, yra skraidantis diskas. Jis buvo šešiakampio formos ir buvo lynu surištas su balionu“.

Dokumente taip pat pažymima, jog diskas priminė meteorologinį balioną, tačiau telefoninio pokalbio metu tarp Karinių pajėgų ir bazės štabų „ši versija nebuvo palaikyta“. Dokumente pranešama, jog diskas ir balionas detalesnių tyrimų buvo transportuoti į Raitfildą (Wright Field). Dokumente priduriama, jog informacija buvo įslaptinta vardan „nacionalinių interesų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai (57)