NASA: ateiviai sunaikintų žmoniją, kad apsaugotų kitas rūšis  (63)

NASA mokslininkai įspėja, kad mums reikėtų mažinti šiltnamio dujų išmetimą taip siekiant apsisaugoti nuo ateivių atakų, skelbia ibtimes.com. Mokslininkų ataskaitoje nurodoma, kad jeigu nežemiškos civilizacijos atstovai sužinotų, jog didžiuliais išmetamų šiltnamio dujų kiekiais mes keičiame klimatą, jie galbūt nuspręstų sunaikinti mus siekiant apsaugoti planetą nuo didesnio žalojimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Analizėje, pavadintoje „Would Contact with Extraterrestrials Benefit or Harm Humanity? A Scenario Analysis“, NASA Planetų mokslo padalinio ir Pensilvanijos universiteto (JAV) mokslininkai sutelkė dėmesį į tris potencialius kontakto su ateiviais tipus: naudingą, neutralų ir žalingą.

33 psl. apimties ataskaitoje aprašomi kai kurie scenarijai, kuomet kontaktas būtų naudingas – pavyzdžiui, ateiviai padėtų mums įgyti daugiau žinių ir kovoti su tokiomis problemomis, kaip alkis bei skurdas, padėtų mums išnaikinti ligas. Kitas galimas scenarijus taip pat numato žmonių ir ateivių aljansą, kuris padėtų ginantis nuo kitų nežemiškų civilizacijų puolimo.

Tuo tarpu neutralaus scenarijaus atveju numatytos situacijos, kuomet ateiviai nebandytų su mumis bendrauti ir būtų linkę stebėti be artimesnio kontakto.

Žalingas scenarijus dramatiškesnis – NASA mokslininkai įspėja, kad norėdami mus sunaikinti, ateiviai galėtų pulti, paversti mus vergais, mumis maitintis, paskleisti savo ligas tarp mūsų ar mūsų mitybai būtinų rūšių.

Ataskaitoje pažymima, kad nežemiškos civilizacijos atstovai galėtų sumanyti su mumis atlikti kokį nors apokaliptinės fizikos eksperimentą, po kurio dalis galaktikos taptų negyvenama.

Analizės autoriai mano, kad, norint apsisaugoti nuo šių nelaimių ir sumažinti žmonijos sunaikinimo riziką, reikėtų liautis siuntinėti į kosmosą signalus apie save, rekomenduojama ypač griežtai riboti skleidimą signalų, kurie tolimiems svečiams atskleistų informaciją apie mūsų biologinę sandarą.

Pasak mokslininkų, tokia informacija galėtų palengvinti priešiškai nusiteikusių ateivių užduotį sukurti masinio naikinimo ginklus.

Be to, ateivių pyktį neva galėtų paskatinti mūsų nepagarba savo aplinkai – gali būti, kad dėl itin greitos plėtros jie pradėtų žmoniją vertinti kaip įtartiną, nes žmonijos plitimas kelia grėsmę kitoms Žemėje egzistuojančioms rūšims.

Dokumente nurodoma, kad smogti civilizacijai ateiviai tikriausiai rinktųsi ankstyvoje vystymosi stadijoje, nes sunaikinti geriau išsivysčiusią civilizaciją gali būti sudėtingiau.

Galų gale, NASA mokslininkai pateikia išvadą, jog net jei žmonės niekada nesusidurtų su ateiviais, šių scenarijų analizavimas vis vien yra naudingas, nes skatina mus įsivaizduoti žmonijos ateitį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(0)
(5)

Komentarai (63)