Rytoj įvyks „pasaulio pabaiga“ (Video)  (81)

Šįkart jau tikrai ateina pasaulio pabaiga. Taip teigia Oaklando valstijos, JAV, „Family Radio“ tinklo įkūrėjas ir pamokslininkas Haroldas Campingas. Berods, antroji tokia šiemet? :) Kas bus toliau?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių H. Campingas išpranašavo, kad pasaulio pabaiga – kurią neva turi išprovokuoti katastrofiškas žemės drebėjimas – įvyks gegužės 21 d. Jo ne pelno siekianti organizacija išleido milijonus dolerių kampanijai – apie šį įvykį buvo skelbiama reklaminiuose stenduose, per radiją ir pasaulinėje žiniasklaidoje, o netikintieji buvo raginami atsiversti, kol dar nevėlu.

Likus kelioms dienoms iki numatytos datos, H. Campingo pavardė tapo populiariausia interneto paieškos sistemose, o pasauliui išgyvenus, ji tapo pajuokos objektu.

Ir štai po penkių mėnesių H. Campingas, kuriam dabar 90 m., ir jo pasekėjai vis dar nepraranda vilties, kad pasaulio pabaiga vis dėlto ateis, tačiau šįkart jie apie tai garsiai neskelbia.

Reklaminių plakatų nebeliko, evangeliškas furgonas pastatytas stovėjimo aikštelėje, pasekėjai išsiskirstė, o H. Campingas, kuris gyja po insulto savo namuose Alamedoje (Kalifornijos valstija) ir jį palaikantys asmenys tyli.

„Neturime jokių komentarų žiniasklaidai“, – pasakė draugiškas „Family Radio“ operatorius. – Mes tuo daugiau neužsiimame.

„Family Stations, Inc.“ nepateiks jokių komentarų dėl spalio 21 d., – elektroniniame laiške parašė tinklo atstovas Thomas Evansas. – Su žiniasklaida mes bendravome gegužės mėn.“

Nepaisant didžiulių išlaidų, skirtų Pasaulio pabaigos kampanijai, 2010 m. mokesčių deklaracijos parodo, kad Oklende įsikūrusi ne pelno siekianti organizacija dabar turi 104,8 mln. dolerių (apytikriai 262,3 mln. Lt) turto – 30 mln. dolerių (apytikriai 75 mln. Lt) daugiau nei prieš metus.

Likus keliems mėnesiams iki numatytos pasaulio pabaigos, ėmė plaukti paaukojimai. Organizacija išleido milijonus dolerių vien 5 tūkstančiams stendų visame pasaulyje, tačiau tikslios sumos bus paviešintos tik kitais metais.

Organizacijai priklauso keliasdešimt radijo stočių visame pasaulyje, tačiau po birželio 9 d., kai H. Campingas patyrė insultą, buvo nutrauktas kasdienis „Open Forum“ religinių programų transliavimas.

Prieš kelias savaites H. Campingas įrašė pranešimą savo pasekėjams.

„Vis dar reikia daug laiko, kad galutinai pasveikčiau, tačiau progresas yra“, – gana neaiškiai sako H. Campingas, kurio balsas anksčiau skambėdavo gana grėsmingai.

Šešias minutes trunkančiame pranešime H. Campingas kalba apie gegužės 21 d. pranašystės klaidas ir viltis dėl penktadienio, kai, jo teigimu, pasaulio pabaiga įvyks ne dėl pasaulinio žemės drebėjimo, kaip jis pranašavo anksčiau.

„Mes daug ką supratome ne taip, ir tai Dievo malonė, – sako jis. – Peržvelgęs šiuos reikalus, iš tiesų imu manyti, kad nebus jokios didelio masto katastrofos. Pabaiga ateis labai tyliai ir ramiai, greičiausiai, per ateinantį mėnesį. Tai turėtų įvykti spalio 21 d.“



 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (81)