Egipte dėl magiškos datos uždarytos Gizos piramidės  (6)

„Šešių vienetų dieną“ – 2011 11 11 – valdžia nusprendė uždaryti Senovės Egipto piramides Gizoje. Tai siekiama užkirsti kelia galimoms ritualinėms akcijoms, praneša AFP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip žurnalistams pasakojo faraonų epochos archeologijos departamento vadovas Atefas Abu Zachabas, toks sprendimas priimtas dėl stipraus spaudimo, kurį darė Egipto interneto vartotojai, prie piramidžių šią dieną ketinę atlikti tam tikrus ritualus.

Skelbiama, kad piramidės bus uždarytos turistams dėl to, kad musulmoniškų švenčių laikotarpiu pernelyg sunku juos aptarnauti.

Pati didžiausia ir garsiausia Gizos piramidė – Cheopso, kurios viduje yra šio faraono kapavietė. Tai vienintelis išlikęs „septyniems pasaulio stebuklams“ priskiriamas objektas.

Mistinei datai ruošiamasi ne tik Egipte, bet ir kitose pasaulio šalyse. Kaip praneša laikraštis „La Stampa“, Italijos ezoterikos gerbėjai paragino visus norinčius susirinkti Škotijoje Edinburge ant kalno, pavadinto Artūro sostu. Jie kviečiami tapti „kosminio portalo“ atidarymo liudininkais, po ko žmonija pereis į „supermentalinio egzistavimo“ lygmenį. Tiems numerologijos gerbėjams, kurie negali pasiekti Edinburgo, siūloma 11 valandą 11 minučių 11 kartų ištarti sau „taip“ - tai turėtų pritraukti sėkmę.

Numerologijos – mokslo apie mistinius ryšius tarp skaičių ir jų įtaką žmogaus gyvenimui – gerbėjai „šešių vienetų“ dienai kelia didelius lūkesčius. Jie įsitikinę, kad šiandieną turėtų pažymėti kokie nors neįprasti įvykiai. Vieni okultizmo pasekėjai skaičiui 11 priskiria paranormalias galias, kiti išveda paraleles tarp šio skaičiaus ir anksčiau žmoniją ištikusių katastrofų, pavyzdžiui, teroro išpuoliai Jungtinėse Valstijose 2011 m. rugsėjo 11 dieną.

Internete vykusiose diskusijose paaiškėjo, kad tūkstančiai žmonių magiškos datos penktadienį ketina rengti masines meditacijas ar ritualinius šokius. Socialiniame tinkle „Facebook“ atsirado keletas šiai datai skirtų puslapių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)