Virš Bankoko – paslaptingas degantis objektas (Video)  (4)

Pirmadienio ryte dalis Bankokų gyventojų neteko žado – danguje pamatė krentantį šviečiantį objektą. Jie svarsto, kad tai galėjo būti krentanti žvaigždė, sprogęs lėktuvas ar meteoras, rašo „Mashable“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Youtube“ svetainėje paskelbtoje medžiagoje matyti, kaip vis didėjantis degantis objektas krenta po savęs palikdamas šviesų ruožą.

Objektas užfiksuotas 8.40 val. pirmadienio ryte. Vaizdo įrašą paskelbęs vartotojas rašo, kad krisdamas objektas po savęs paliko dūmų uodegą.

Krentantis objektas nufilmuotas maždaug už 20 kilometrų nuo Don Mueang oro uosto – vieno iš dviejų Bankoko tarptautinių oro uostų. Tačiau su aviacija susijusios tarnybos greitai pranešė, kad jokių orlaivio sudužimų regione nėra užfiksuota.

Netrukus pasirodė ir daugiau vaizdo įrašų:



Papildyta:

Užfiksuotas bolidas?

Čačoengsao observatorijos astronomas Worawitas Tanwutthibunditas teigia, kad užfiksuotas objektas yra bolidas – meteoras, sudegantis patekęs į atmosferą. Krentant bolidui matomas ugnies kamuolys ir ilgas dūmų pėdsakas.

„Jis visas sudegė. Baltų dūmų nuotrauka, kuria visi dalijasi, yra meteoro dūmų uodega. Žmonėms nereikia jaudintis. Tai – natūralus fenomenas“, – sakė jis matichon.co.th.

Astronomo teigimu, meteoras krito maždaug 50 mylių per sekundę greičiu prieš suirdamas. Jis tikriausiai sprogo – ir todėl po savęs paliko baltų dūmų juostą.

Dauguma meteorų visiškai sudega kosmose, tačiau retkarčiais jie pasiekia atmosferą ir ima degto joje. Vienas garsiausių pastarojo meto meteorų – Čeliabinsko, kuris pavadintas „superbolidu“. Jis nukrito į Rusiją 2013-ųjų vasarį.

Kosmoso šiukšlės?

Bankoko planetariumo atstovai „The Bangkok Post“ sakė, kad nėra pranešimų apie į Žemę nukritusį meteorą. Jų teigimu, gali būti, kad užfiksuotas degantis balionas.

Svinburno technologijų universiteto daktaras Alanas Duffy 9news.com.au sakė, kad objektas turėjo būti mažiausiai metro skersmens – kitaip jis dienos šviesoje nebūtų matomas taip ryškiai ir taip ilgai.

Jis taip pat teigė, kad iš ugnies spalvos galima spręsti, jog objektas yra geležies pagrindo. Gali būti, kad tai – šiukšlės iš kosmoso, nors paprastai jos suyra anksčiau ir jų taip žemai nesimato.

A.Duffy iškėlė dar vieną versiją – kad užfiksuota Kinijos raketos dalis, kuri nukrito anksčiau, nei buvo planuota.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai (4)