Lyg iš fantastinio filmo: Kosta Rikoje Nepriklausomybės dieną dangus atsivėrė kaip prieš pasaulio pabaigą (Video)  (2)

Didžiausių Kosta Rikos miestų gyventojai šią savaitę stebėjo ir fiksavo pribloškiamą atmosferos reiškinį, kuris daugeliui keltų asociacijų su pasaulio pabaigos pradžia. Laimė, kad ir kaip sparčiai pasaulis ristųsi pabaigos link, jos dar teks palūkėti. Ir vis dėlto, ką dienos metu danguje matė kostarikiečiai? Beje, dar labiau glumina faktas, kad keistas reiškinys danguje pasirodė kaip tik tą dieną, kai šalis minėjo Nepriklausomybės dieną – visai kaip to paties pavadinimo fantastiniame filme apie nežemiškos civilizacijos invaziją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-09-23 Lyg iš fantastinio filmo: Kosta Rikoje Nepriklausomybės dieną dangus atsivėrė kaip prieš pasaulio pabaigą (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gluminamą vaizdą danguje stebėjo San Chosės, Paritos, Pavaso, Eskazu ir Hatilo miestų gyventojai. Likimo ironija – fantasmagoriškas reiškinys danguje pasirodė kaip tik per Kosta Rikos Nepriklausomybės dieną. Žmonės nenutuokė, ką mato danguje. Daugeliui tai buvo panašu į Dievo ženklą, bylojantį apie pasaulio pabaigą. Tačiau ryškią spalvingą gigantišką medūzą ar milžinišką ateivių erdvėlaivį primenantis darinys, pastebėtas antradienį virš Kosta Rikos, buvo paprasčiausias debesis, "ištiktas" debesų iridescencijos – reiškinio, kai debesys keičia spalvas. Šį stulbinamą efektą sukuria saulę atspindintis plonas debesies sluoksnelis, sudarytas iš smulkių ledo kristalėlių ir vandens lašelių. Kaip tik todėl toks antgamtiškas grožis dažniausiai matomas debesies pakraštyje. Žiūrovams šis reiškinys padovanoja nepamirštamą šviesų spektaklį. Tačiau jo baimintis tikrai nėra ko – verta tik grožėtis.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(60)
(0)
(60)

Komentarai (2)