Miestas iš paralelinės visatos ar tiesiog optinė apgaulė? Kinai virš debesų kelias minutes stebėjo milžiniškų dangoraižių bokštus (Video)  (5)

Įdomiausia tai, kad matė tą miestą ne vienas kitas paranormalių reiškinių entuziastas, o ištisi tūkstančiai paprastų Kinijos piliečių. Visi jie sakė pastebėję danguje "sklandantį miestą". Jiangxi ir Foshan miestų gyventojai apstulbo išvydę dangoraižių bokštus, kylančius iš debesų, kurie kybojo gerokai virš horizonto.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-10-19 Miestas iš paralelinės visatos ar tiesiog optinė apgaulė? Kinai virš debesų kelias minutes stebėjo milžiniškų dangoraižių bokštus (Video)  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors nestinga manančių, kad kinai matė miestą iš paralelinės visatos..., meteorologijos specialistai visus sensacijų troškulio kamuojamus žmones vėsina paprastesniais argumentais – jie įsitikinę, kad tūkstančiai kinų stebėjo įspūdingą Fata Morgana tipo miražą.

Fata Morgana miražai – optinės iliuzijos, susidarančios dėl iškreipto toli esančių objektų vaizdo. Tokių miražų pamatyti galima ir jūroje, ir sausumoje. Tokie miražai pasirodo, kai saulė įšildo orą virš jūros ar sausumos. Tada arčiau Žemės paviršiaus esantis oras būna santykinai vėsus, o aukštesnių sluoksnių oras – įkaitęs.

Tokią temperatūros sistemą persmelkia optiniai spinduliai dėl šilto ir šalto oro tankio skirtumų išsikreipia. Mūsų psichika a priori suvokia, kad šviesos spinduliai erdve keliauja tik tiesiai, todėl sąmonė klaidingai suvokia, kad objektas yra ten, kur jo iš tikrųjų nėra.

Šiuo atveju, šviesa atsispindėjo nuo tolumoje esančių miesto dangoraižių. Dėl oro temperatūros skirtumų susidarė įspūdis, kad bokštai yra aukščiau nei turėtų būti iš tikrųjų. Tad jokios mistikos čia nėra – daugybė žmonių matė ne miestą iš paralelinės visatos, ne slaptą "Mėlynojo spindulio projekto" eksperimento rezultatą (tai sąmokslo teorija apie NASA ketinimus imituoti ateivių invaziją arba antrąjį Kristaus atėjimą Žemėn), ne dar kažkokį fantastišką fenomeną, o tiesiog įspūdingą miražą.

(71)
(4)
(66)

Komentarai (5)