Kaip žmonija gyvens 2116-aisiais: povandeniniai miestai, kosminiai viešbučiai ir postžmonės (Foto, Video)  (3)

Nuo povandeninių miestų iki kosmoso viešbučių – „Samsung“ suburta mokslininkų, architektų ir miesto planuotojų komanda prognozuoja, kaip žmonija gyvens 2116-aisiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„SmartThings“ paskelbtoje „ateities ataskaitoje“ ekspertai teigia, kad po šimtmečio mums jau bus įprasta naudoti 3D spausdintuvais sukurtus baldus ir maistą, technologijos padės senstantiesiems (pavyzdžiui, namuose bus medicinos įranga), keisis darbo pobūdis (pasinaudodami hologramomis dirbsime nuotoliniu būdu – taip bus sumažintos energijos sąnaudos, kurios dabar skiriamas transportui), kitaip leisime ir laisvalaikį (komerciniais skrydžiais kilsime į kosmosą). Žinoma, keisis ir tai, kur žmonės gyvens.

Ekspertų teigimu, klimato kaitos pokyčiai po šimtmečio žemę, ant kurios galima vykdyti statybas, pavers prabanga. Todėl žmonijai būtinai reikės atrasti kitų vietų, kur įskirti. Tokiomis galėtų tapti požeminės bendruomenės arba vandenynuose plūduriuojančios. Pastarosios net neturėtų stabilios vietos – visus metus keistų lokaciją priklausomai nuo to, kur tuo metu geriausios klimato sąlygos.

Tie, kurie visgi norės gyventi sausumoje, kursis kitokiuose namuose. Būstai bus statomi iš anglies nanovamzdelių, kurie gali būti iki 169 kartų stipresni nei betonas, iš deimantinių nanosiūlių, kurie pakeistų plieninius lynus, nes būtų 100 kartų atsparesni ir svertu penkiais šeštadaliais mažiau. Su tokiomis medžiagomis super dangoraižiai taptų puikiomis vietomis gyvenimui.

Tokie super dangoraižiai būtų statomi ir ne mums įprastu būdu – jie būtų sukurti naudojantis robotinėmis rankomis ir dronų technologijomis. Ištisi miestai susidėtų iš eilės mega-dangoraižių.Tiesa, ir namai sausumoje būtų lengvai perkeliami – arba jie patys galėtų lengvai transformuotis, kad tilptų pergabenimui, arba visą namą į kitą vietą nuskraidintų dronai.

Atsiras galimybių ir gyventi po žeme. Ekspertai mano, kad „žemėraižiuose“ – požeminėse struktūrose – žmonės galės gyventi keliais aukštais. Tokius pastatus būtų ir žymiai lengviau šildyti – žemė juos išlaikytų šiltus ilgiau.

Ataskaitos autoriai taip pat prognozuoja, kad per ateinantį amžių jau turėsime technologijas, kurios leis reguliariai lankytis Mėnulyje, Žemės orbitoje atsiras aplink planetą skriejantys viešbučiai.

Technologinė pažanga keis ir mūsų potyrius. Pavyzdžiui, atostogausime neišvykdami iš namų, o pasinaudodami virtualios realybės įrenginiais, kurie simuliuotų net ir judesio ar kvapų pojūčius. Ieškodami antros pusės internete naudosimės hologramomis – per jas pirmą kartą susitiksime prieš realų pasimatymą. Atsiras net holograminiai naminiai gyvūnai.

Žengiama dar toliau – prognozuojama, kad technologinė pažanga leis sujungti žmogų su žmogaus technologijomis ir sukurti naują gyvybės formą, kuri taip skirsis fizinėmis ir protinėmis savybėmis, kad jos nebebus galima vadinti žmogumi. „Sveiki atvykę į postžmoginį amžių“, – rašoma ataskaitoje.

Net jeigu nanorobotai, plaukiojantys jūsų kraujyje, skamba nemaloniai, įsivaizduokite, kiek daug su jais būtų galima pasiekti. Sujungus žmogų su technologijomis, jis galės pats gydyti savo kūną, mintimis valdyti įrenginius. Net prisiminimai ar asmeninės savybės galės būti išsaugojami elektroniniu formatu.

Prognozuojama, kad per ateinantį šimtmetį gali būti atsakyta ir į esminius klausimus apie gyvybę, gyvenimą ir visatą – tą pasiekti padės milžiniški teleskopai, kuriais ieškosime gyvybės kitose planetose.

„Kitų gyvybės formų visatoje atradimas leis visai kitaip pažvelgti į visatą ir gali kaip niekada suvienyti žmoniją. Tai gali paskatinti valstybių išnykimą ir pasaulio valdžios suformavimą“, – rašoma ataskaitoje.

Neišvengiamai išnaudojus Žemės išteklius, žmonijai teks ieškotis kitos vietos Saulės sistemoje. Ištekliai bus išgaunami asteroiduose, o žmonijos kolonijos iš pradžių atsiras Mėnulyje, tuomet – Marse. Ekspertai prognozuoja, kad bus įvykdyta naujų atradimų, pavyzdžiui, kaip teleportuotis, ir taip žmonės sugebės išvykti iš Saulės sistemos ribų ir įsikurti planetose už jos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(36)
(10)
(26)

Komentarai (3)