Daug žadantys kritikų komplimentai: „Šis filmas – tai mokslinės fantastikos šedevras, apie kurį dar ilgai galvosite palikę kino salę“ (Video)  (1)

Lapkričio 11 dieną mūsų šalies didžiuosiuose ekranuose pasirodys Įtampos kupina juosta apie kontaktą su nežemiška civilizacija. Pagrindinėmis šio filmo žvaigždėmis tapo „Oskarą“ už pagrindinį vaidmenį dramoje „Paskutinis Škotijos karalius“ laimėjęs Forestas Whitakeris, dviem Akademijos statulėlėms nominuotas Jeremy Renneris bei net penkias „Oskaro“ nominacijas pelniusi Amy Adams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kino kritikai jau spėjo įvertinti šią juostą ir nepagailėjo komplimento, apie kokį svajoja turbūt visi režisieriai: „Šis filmas – tai mokslinės fantastikos šedevras, apie kurį dar ilgai galvosite palikę kino salę“.

„Scenarijus buvo atimantis žadą ir toks intriguojantis, kad nekantravau pamatyti, kaip viskas atrodys ekrane. Niekuomet negalvojau, kad vaidinsiu drauge su ateiviais, kad aplink skraidys kosminiai laivai, tačiau tenka pripažinti, kad šio pasiūlymo atsisakyti negalėjau“, – sako A. Adams. Juostoje ji įkūnijo lingvistę, pakviestą išversti ateivių kalbos ir išsiaiškinti ateivių ketinimų.

Jai skiriama užduotis pabandyti užmegzti pirmąjį kontaktą. Pirmąkart patekusi į ateivių laivą, Luiza net neįsivaizduoja, nuo ko pradėti. Tačiau po kelių valandų pora jos idėjų pasiteisina: svetimieji akivaizdžiai linkę bendrauti. Prasideda sunkioji darbo dalis: pabandyti suvokti visiškai svetimą kalbą ir pabandyti surasti bendrų komunikacijos taškų.

„Klausimas, ar esame vieni šioje begalinėje visatoje, žmoniją kamuoja jau labai seniai. Tačiau kad ir kiek apie tai būtų mąstyta, pirmasis kontaktas su svetima civilizacija visuomet bus netikėtas ir gąsdinantis. Kai vieną dieną skirtingose pasaulio vietose nusileidžia keliolika milžiniškų kosminių laivų, daugybė žmonių puola į paniką. Tačiau kai kelias dienas nieko blogo nenutinka, žmonės ima ruoštis užmegzti kontaktą“, – filmo „Atvykimas“ scenarijų šiek tiek atskleidžia režisierius.

Tačiau pasaulyje netrūksta ir žmonių, nusiteikusių visiškai priešingai ir įsitikinusių, kad reikia kuo greičiau smogti ateiviams, kol šie nepradėjo atakos pirmieji. Įtampa vis labiau auga ir Luizos pečius užgriūva milžiniška atsakomybė – menkiausia klaida gali lemti žmonijos išnykimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(78)
(7)
(71)

Komentarai (1)