Tarsi iš filmų apie „Vyrus juodais drabužiais“ - kažkas vertė karininkus ištrinti informaciją apie NSO (Video)  (3)

Keli JAV karinio jūrų laivyno karininkai, kurie buvo dabar jau garsaus „Nimitz“ klasės lėktuvnešio NSO incidento, nutikusio 2004 m., liudininkais, sako, kad po įvykio prisistatė „nežinomi asmenys“ ir privertė juos perduoti duomenų bei vaizdo įrašus, rašo „Popular Mechanics“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kelias 2004-ųjų lapkričio dienas JAV karinio jūrų laivyno raketinis kreiseris, plaukęs maždaug už 160 kilometrų nuo pietų Kalifornijos krantų, aptiko keistus radaro signalus, sklindančius iš danguje esančio objekto. Signalai buvo nepastovūs ir nepanašūs į jokius, kokius skleidžia bet koks žinomas orlaivis, tad norint atidžiau pažvelgti į keistą objektą, buvo pakelti naikintuvai – ir vienam pavyko įrašyti neryškų, nespalvotą vaizdo įrašą, kuris, priešingai vyriausybės norams, 2017 m. buvo išviešintas – kartu su kitais dviem NSO vaizdais, užfiksuotais vėliau.

Penki karinio jūrų laivyno veteranai neseniai papasakojo „Popular Mechanics“ apie tai, ką jie tuo metu patyrė. Veteranai priklausė 11-ajai karinių jūrų pajėgų smogiamajai grupei ir tarnavo lėktuvnešyje „Princeton“, kuris tuo metu vykdė mokomąją misiją, kurios metu ruošėsi būsimai dislokacijai Arabijos jūroje.

Kariškiai pasakojo, kad keisti radaro signalai atkeliavo iš objekto, kuris gebėjo greitai keisti aukštį, kartais tūnodamas 80 000 pėdų (24 km) aukštyje, o kartais – 30 000 pėdų aukštyje (9 km). Dėl savo formos NSO (kas reiškia neatpažintą skraidantį objektą – ir visiškai nebūtinai ateivius) buvo pramintas „Tic Tac“ (pagal mėtines pastiles). Naktį jis fosforiškai švytėjo ir ore nardė įvairiomis kryptimis, pasakoja vienas iš veteranų Gary Voorhisas, kuris stebėjo vaizdą nuo laivo denio per žiūronus.

Jis priminė, kad kažkada po to, kai pareigūnai užfiksavo šiuos keistus radijo signalus, sraigtasparniu prisistatė du žmonės ir po 20 minučių karys, laipsniu aukštesnis už G.Voorhisą, liepė jam perduoti duomenų įrašus. Jis taip pat liepė ištrinti įrašus, esančius laive. „Jie net liepė man ištrinti viską, kas yra lėktuvnešio parduotuvėje – net tuščias juostas“, – „Popular Mechanics“ pasakojo kariškis.

Panašiai pasakoja ir aviacijos technikas Patrikas „P.J.“ Hughesas – tvirtina, kad jo vadas ir du nežinomi vyrai paprašė jį atiduoti standųjį diską, buvusį lėktuve.

Tačiau Davidas Fravoras – vienas iš pilotų, iš savo naikintuvo mačiusių „Tic Tacą“ iš arti – pasakoja kiek kitokią istoriją. Įvairiuose ankstesniuose interviu jis teigė, kad NSO vaizdo įrašų juostos dingo ne dėl „vyrų juodais drabužiais“, bet dėl to, kad žmonės netyčia įrašė kitus vaizdus ant viršaus.

D.Fravoras anksčiau „The New York Times“ sakė, kad jis ir leitenantas Jimas Slaightas pastebėjo daugmaž 12 metrų ilgio objektą. Naikintuvams sumažinus greitį, objektas pagreitėjo tarsi norėdamas juos pasitikti, bet tada staiga pasisuko į šoną ir dingo.

Tad detalės apie tai, kas nutiko 2004 m., tiek danguje, tiek apačioje, lieka nevienareikšmėmis.

Parengta pagal „Live Science“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(15)
(2)

Komentarai (3)