„Neeilinis“ mokslininkų pareiškimas: ateiviai „jau gyvena Žemėje“  (41)

Puiki tema savaitgalio vakarui – per daugumą žiniasklaidos priemonių nusiritusi „pikantiška“ naujiena, jog Bulgarijos mokslininkai jau bendrauja su Žemę lankančiais ateiviais. Mokslininkų pareiškimas pakankamai keistas, turint omenyje, jog pačios „bendravimo“ detalės taip ir liko neatskleistos. Tad į šį pareiškimą nesiūlome žiūrėti labai rimtai, tačiau fantaziją tai vis tiek žadina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bulgarijos Mokslų akademijos Kosmoso tyrimų instituto atstovai patvirtino netiesiogiai bendraujantys su ateiviais ir tiriantys nežemiško proto atstovų jiems perduotus sudėtingų simbolių rinkinius. Pasak mokslininkų, ateiviai iš kosmoso šiuo metu atsakinėja į 30 jiems pateiktų klausimų.

Kosmoso tyrimų instituto direktoriaus pavaduotojas Lachezaras Filipovas ( įdomu tai, jog jis priklauso Bulgarijos Mokslų akademijai) šį faktą patvirtino. Jis sakė, kad jo instituto mokslininkai analizuoja 150 įvairiose pasaulio vietose paslaptingai javų laukuose atsiradusius piešinius, kurie ir yra atsakymai į jų užduotus klausimus.

„Ateiviai jau yra tarp mūsų, jie stebi mus visą laiką,“ – sakė L. Filipovas bulgarų žiniasklaidai. „Jie nusiteikę draugiškai mūsų atžvilgiu. Ateiviai nori mums padėti, tačiau mes dar neesame pasiruošę sukurti su jais tiesioginio kontakto.“

Mokslininkas teigia, kad radijo bangomis tiesiogiai susisiekti su kitokio proto ateiviais nepavyks, mums gali padėti tik proto galia. „Žmonėms pavyks užmegzti tiesioginį ryšį su ateiviais po 10-15 metų,“ – sakė L. Filipovas ir pridūrė, kad ateiviai smerkia žmonijos kišimąsi į natūralius gamtos procesus.

L. Filipovas pabrėžė, kad net katalikų bažnyčia yra pripažinusi, kad ateiviai egzistuoja – tačiau vienos ar kitos religinės bendruomenės nuomonių išsakymas vienais ar kitais klausimais paprastai nelaikoma moksliniu įrodymu. Na, bet šiuo atveju tai turbūt nėra esminis momentas.

Šią naujieną publikavęs „Telegraph.co.uk“ pastebi, kad Bulgarijos spaudoje pasirodęs pranešimas apie Kosmoso tyrimų instituto mokslininkų ryšius su ateiviais sutapo su šalyje vykstančia vieša diskusija apie Bulgarijos Mokslų akademijos vaidmenį ir galimą reformą. Praėjusią savaitę dėl šios institucijos reformavimo karštai ginčijosi šalies finansų ministras Simeonas Djankovas ir Bulgarijos prezidentas Georgijus Parvanovas.

Priminsime, jog šių metų pradžioje Paulas Daviesas, Arizonos universiteto (JAV) fizikas išsakė hipotezę, jog mūsų planeta gali būti uostas „keistoms ir mūsų mokslui nežinomoms gyvybėms“. Tiesa, profesorius nekalbėjo apie protingas būtybes, o tiesiog apie tai, jog Žemėje galbūt įmanoma būtų surasti kitokios biocheminės struktūros mikroorganizmus, atsiradusius pas mus skirtingos gyvybės evoliucijos metu.

Įdomu, kokių pareiškimų ateivių klausimu pasirodys po dar vienerių ar dvejų metų? Galbūt paaiškės, jog kažkas ne tik bendrauja su ateiviais, bet jau ir dalinasi bendru būstu? Nors galbūt tai nuskambėjo ir sarkastiškai, bet kas gali paneigti, jog to tikrai nebus?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(7)
(13)

Komentarai (41)