[Išsami tema] Sukurtas specialiai rusų „Armatos“ naikininimui: Vokietija pristatė visiškai naują tanką, kuris galėtų pranokti visus kitus pasaulio tankus (Foto, Video)  ()

Vokietija pristatė naują pagrindinį mūšio tanką – pirmąjį per daugiau nei 40 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

KF51, taip pat žinomas kaip „Panther“, pasižymi naujomis technologijomis, įskaitant didesnį pagrindinį ginklą, skaitmeninį kompiuterio pagrindą ir visą gynybinių funkcijų rinkinį. „Panther“ netgi turi galimybę atremti vadinamąją „top-atack“ amuniciją, tokią kaip amerikiečių pagaminta raketa „Javelin“, kuri naikina Putino armiją Ukrainoje.

Pirmadienį Diuseldorfe, Vokietijoje įsikūrusi ginklų gamybos įmonė „Rheinmetall“ Prancūzijos ginklų parodoje „Eurosatory“ pristatė „KF51 Panther“. Paroda, rengiama kas dvejus metus, yra vitrina Europos ginklų gamintojams reklamuoti savo naujausią įrangą. „Rheinmetall“ pristatė „Panther“ su pilku, juodu ir neoniniu geltonu pikseliniu kamufliažiniu raštu.

Jei vardas „Panther“ jums yra girdėtas, taip yra dėl Antrojo pasaulinio karo vokiečių tanko „Panzerkampfwagen V“, taip pat žinomo kaip „Panther“, buvo sukurtas 1942 m., siekiant kovoti su Rusijos tankais, įskaitant vidutinį tanką T-34.

„Panther“ buvo vienas geriausių karo tankų, tačiau jį smarkiai stabdė mechaninės ir patikimumo problemos. „Panther“ debiutavo 1943 m. Kursko mūšyje ir tarnavo tiek Rytų, tiek Vakarų frontuose, įskaitant „D-Day“ išsilaipinimą ir Bulge mūšį (kitaip dar žinomas kaip Ardėnų puolimas).

 

KF51 yra „Leopard 2“, amerikiečių tanko M1 „Abrams“ amžininko, įpėdinis. „Leopard 2“ debiutavo devintojo dešimtmečio pradžioje ir vis dar eksploatuojamas su daugiau nei tuzinu armijų visame pasaulyje.

Dešimtmečius „Leopard 2“ buvo nuolat atnaujinamas, o naujausia versija buvo Vokietijos armijos „Leopard 2A7“. Deja, kaip ir daugeliui atnaujintų sistemų, galiausiai ateina laikas, kai tampa nepraktiška į senąją sistemą įtraukti naujų dalykų. Vienintelis būdas judėti į priekį – sukurti kažką visiškai naujo.

„Panther“ yra tas naujas tankas. Atrodo, kad naudojamas pagrindinis „Leopard 2“ korpuso dizainas, nors korpuso forma rodo naujesnius, storesnius šarvus išilgai priekio ir šonų. „Panther“ išlaiko „Leopard 2“ linijas virš variklio skyriaus, bet su ryškiu išsipūtimu.

Nepaisant to, pranešama, kad „Panther“ vis dar turi 1 100 kilovatų/1 500 arklio galių variklį, tiek pat galios, kaip ir „Leopard 2“.

 

„Panther“ bokštelis yra didesnis su staigesniais kampais ir daug didesne iškyša virš variklio skyriaus, pastarasis skirtas laikyti didesnius, sunkesnius pagrindinio ginklo šovinius ir veikti kaip atsvara naujajam 130 milimetrų pagrindiniam pabūklui.

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(62)
(2)
(60)

Komentarai ()