„Google“ smūgis „Microsoft“ – iš „debesies“ (Video)  (12)

Bendrovė „Google“ pranešė pradėjusi viešąjį naujos paslaugos „Google Cloud Connect for Microsoft Office“ „beta“ versijos bandymą. Ši paslauga sujungia „Google“ „debesį“ su „Microsoft Office“ biuro programų paketu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dešimtys milijonų žmonių perėjo prie „Google Docs“, nes tai 100 proc. internete veikiantys įrankiai, suteikiantys bendro darbo su dokumentais realiuoju laiku galimybę, nereikalaujantys diegti, valdyti ar atnaujinti jokios programinės įrangos. Suprantama, mes žinome, dar daugiau jūsų vis dar naudoja „Microsoft Office“, nes iki šiol nebuvo daug įrankių, užtikrinančių bendro darbo su dokumentais galimybę ir leidžiančių dalytis dokumentais su kitais. Tačiau dabar atsirado pasirinkimo galimybė“, – teigiama oficialiame „Google“ tinklaraštyje paskelbtame pranešime.

Pasak bendrovės atstovų, šiemet „Google“ įsigyta JAV bendrovė „DocVerse“ pritaikė savo programinius sprendimus „Google“ infrastruktūrai ir atliko uždarus naujos paslaugos „Google Cloud Connect“ bandymus. Dabar paskelbta jos viešojo testavimo pradžia, tačiau dėl didelio vartotojų susidomėjimo numatytas paslaugos bandytojų skaičius buvo pasiektas jau per pirmąsias kelias valandas. Tad norintys išmėginti „Google Cloud Connect“ „beta“ versiją kviečiami registruotis ir laukti „Google“ pakvietimų.

Vartotojams, kurie dar neperėjo prie „Google Docs“ ir tebenaudoja „Microsoft Office 2003/2007/2010“ biuro programų paketus, „Google Cloud Connect“ suteikia galimybę perkelti savo dokumentus į „debesį“ – „Google“ interneto serverius. Su „Cloud Connect“ vartotojai gali ir toliau naudoti „Microsoft Office“ programų sąsają, kartu turėdami galimybę naudotis „debesies“ teikiamais kolektyvinio darbo su dokumentais ir jų pasiekiamumo iš įvairių kompiuterių bei nešiojamųjų įrenginių patogumais, teigiama pranešime.

Nepasitraukę iš „Microsoft Office“ aplinkos, vartotojai gali sinchronizuoti savo dokumentus su „Google“ „debesimi“. Atlikus sinchronizaciją pradedamos daryti visų dokumentų atsarginės kopijos, dokumentams suteikiami atskiri adresai (URL), ir jie bet kuriuo metu gali būti pasiekiami iš „Google Docs“ paskyros. Kadangi visi tokiu būdu sukurti „Microsoft Office“ dokumentai laikomi „debesyje“, vartotojai visada gaus prieigą prie naujausios jų versijos, teigia „Google“ atstovai.

„Cloud Connect“ leidžia vartotojams tiesiai iš „Microsoft Office“ aplinkos „Google“ „debesyje“ drauge redaguoti ir peržiūrinėti dokumentus. Redagavimo metu fiksuojama failo pakeitimų istorija, tad grįžti prie ankstesnių dokumentų versijų galima vienu pelės spragtelėjimu.

Pabrėžiama, kad naujoji paslauga nesuteikia galimybės redaguoti „Microsoft Office“ dokumentų „Google Docs“ programomis. „Cloud Connect“ priedą bus galima parsisiųsti ir įsidiegti maždaug per 30 sekundžių, sakoma pranešime. Jis bus nemokamas, o paslauga galės naudotis visi, turintys „Google“ paskyrą.

Šiame vaizdo siužete – pirmasis žvilgsnis į „Google Cloud Connect“.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)