„Google“ „Cr-48“ vaizdo įraše buvo paslėpusi matematinę mįslę (Video)  (21)

„Google“ gerai žinoma dėl savo originalių sprendimų ieškant programavimo specialistų, tačiau šį kartą kompanija, pasitelkusi panašius metodus, nusprendė populiarinti „Chrome“ operacinę sistemą ir „Cr-48“ „netbook“ tipo kompiuterį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ išplatintame vaizdo įraše daugelis tiesiog matė naikinamus „Cr-48“ kompiuterius, tačiau vyrukai iš „Mountain View“ šiam „virusiniam“ filmukui buvo suteikę kitokią paskirtį. Programuotojas Sylvainas Zimmeris pastebėjo vaizdo įraše kreida parašytą lygtį. Drauge su grupe bendraminčių jis stengėsi iššifruoti šios matematinės mįslės prasmę.

Sugaišęs visą dieną Sylvainas sugebėjo ją iššifruoti ir iš skaičių gavo raides, kurias sudėjus gaunama užslėpta frazė. Vėliau, pasinaudojęs „Google“ nuorodų trumpinimo įrankiu „goo.gl“ bei adreso gale pridūręs gautą sakinį, atsidūrė tinklalapyje, sveikinantį jį kaip pirmąjį žmogų, kuris sugebėjo išnarplioti MENSA sertifikuotą dėlionę ir kaip nugalėtoją, už tai gausiantį dovanų „Cr-48“ kompiuterį.

Žemiau pateikiamas vaizdo įrašas, kurio 2:24 min. matoma lygtis. Taip pat pateikiamas ir matematinės dėlionės atsakymas ir sprendimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)