Indija nusprendė statyti plaukiojančią Saulės jėgainę (Video)  (2)

Įmonė „Tata Power“, savo mažosiomis mašinomis „Tata Nano“ išgarsėjusios korporacijos „Tata Group“ padalinys, paskelbė kartu su Australijos įmonė „Sunengy“ statysianti plaukiojančią Saulės jėgainę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ją sudarys didelis lengvų iš plastiko pagamintų stačiakampių lęšių masyvas, fokusuojantis šviesą į nedidelio ploto Saulės elementus. Valdymo sistema lęšius visą laiką laikys nukreiptus į Saulę, taip maksimaliai išnaudojant šviesųjį paros laiką. Taip pat lęšiai galės panirti į vandenį, esant didesniam banguotumui, taip išsaugant juos nuo galimos žalos. Pati jėgainė bus tarsi didelis plaustas, kurį galima nuplukdyti į norimą vietą ir pritvirtinti inkarais.

Filo Konoro (Phil Connor), „Sunengy“ vadovo ir šios jėgainės išradėjo teigimu, Indija dėl savo šilto klimato yra gera vieta jos išmėginimui, ir jau numatyta pradinė vieta bandymams – ji bus kiek žemiau vienos hidroelektrinės užtvankos, taip palengvinant prisijungimą prie elektros tinklo ir dubliuojant hidroelektrinės darbą.

Plaukiojanti Saulės jėgainė, be to, kad neužima žemės, turi ir kitų privalumų – jos įdiegimo ir aptarnavimo sąnaudos turėtų būti mažesnės nei panašių ant žemės esančių jėgainių, nes jai nereikalingos stiprios laikančios struktūros, Saulės elementų aušinimo sistema gerokai paprastesnė. Tiesa, dar nėra aišku, kaip ji atlaikys stiprius ciklonus, kartas nuo karto kylančius Indijoje, bet tai vienas iš klausimų, į kuriuos ir norima gauti atsakymą mėginimais lauko sąlygomis, kurie prasidės jau rugpjūtį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)