Filmas vakarui. Ar tai tikra? Antgamtinės gyvūnų galios (Video, LT)  (5)

Filmas apie gyvūnų aiškiaregystės gebėjimus. Ar egzistuoja aiškiaregiai gyvūnai? Yra pastebėta, kad jie pasižymi tam tikra nuojautos forma, kuri leidžia nuspėti gręsiančias nelaimes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio reiškinio akivaizdus pavyzdys – 2004 metais galinga cunamio banga, užplūdusi Pietų Azijos krantus, pražudė daugybę žmonių, bet gyvūnai išvengė žudikiškos vandens galios. Tailande nežuvo nei vienas dramblys. Dar prieš įvykstant nelaimei jie pasitraukė į krašto gilumą. Tai reiškia, kad gyvūnai žinojo apie tai, ko žmonės neįtarė.

Tokių paslapčių filme pateikiama ir daugiau. Tai nėra naujiena, dar 18 a. sklido kalbos apie gyvūnų aiškiaregystės gebėjimus.

Filme kalbama ir apie gyvūnų sugebėjimus paslaptingu būdu suvokti žmonių mintis ir nuspėti ketinimus. Pateikiami epizodai apie pilkąsias Afrikos papūgas, kurios skaito šeimininkės mintis.

Mokslininkai iki šiol negali paaiškinti tokių informacijos gavimo būdų, todėl filme pateikiamos kai kurios skeptiškos nuomonės apie šiuos reiškinius.

Filmo žiūrovai, vadovaudamiesi pateikiama informacija ir savo patirtimi, galės susidaryti savo nuomonę apie šių reiškinių tikrumą.

Filmo scenarijus ir režisūra: Dana Kemp, Eleanor Grant

Prodiuseris: Dana Kemp

Filmo pavadinimas anglų kalba: Is it real? Psychic Animals

Filmo trukmė: 45 min.

Žanras: dokumentiniai filmai, 2005

Ieškote daugiau įdomių filmų? Aplankykite rubriką dokumentiniai filmai!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(12)
(11)
(1)

Komentarai (5)