Kovinis filmas realybėje: nufilmuota, kaip vyko tikras JAV ir kurdų karių reidas prieš IS (Video)  (3)

JAV žiniasklaida gavo filmuotą medžiagą iš įkaitų išlaisvinimo operacijos Irake, kurios metu žuvo JAV karys. Bendros JAV ir kurdų pajėgos vykdė „Islamo valstybė“ teroristų kalėjimo šturmą šiaurės Irake ir išlaisvino dešimtis įkaitų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Seržantas Joshua L. Wheeleris – pirmasis amerikietis, žuvęs mūšio sausumoje su IS metu. Taip pat – pirmasis Irake žuvęs JAV karininkas nuo 2011 m., kai baigėsi karas.

Vieną vaizdo įrašą paskelbė „NBC News“, kurie jį gavo iš portalo „Arab24“. Pastarojo redakcija teigia, kad įrašą jiems perdavė kurdų karininkai. Antrasis vaizdo įrašas iš tos pačios operacijos pasirodė „The Washington Post“ – jis gautas iš kurdų naujienų portalo „Rudaw“. 

Abiejuose vaizdo įrašuose girdimas susišaudymas, kai kruvinais drabužiais vilkintys įkaitai skuba į saugią vietą. Ant šalmo pritvirtintos kameros įraše – greitai pastato koridoriais judantys JAV „Delta“ ir kurdų pešmergos specialiųjų pajėgų kariai. 

Reidas buvo vykdomas kalėjime su IS vėliava Hawijos provincijoje, kuriame buvo laikomi dešimtys vyrų. Anot Pentagono, jiems buvo ketinama įvykdyti masinę egzekuciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(30)
(3)
(27)

Komentarai (3)