Pragaras ir „demokratija kaip SSRS“: ypač spalvingas visuomenines apklausas piešiamas rusų paveikslas (Grafikai ir diagramos)  (1)

Sociologinės apklausos didžia dalimi pakeitė rusams tikrus rinkimus ir referendumus. Jų rezultatai tiesiogiai nedaro įtakos tikrovei, o skaičiavimo metodologijoms ir sąžiningumui kyla daug klausimų. Tačiau, kaip bebūtų, apklausos svarbios tuo, kad jomis vienaip ar kitaip tikrinamės: štai čia galvoju taip pat, kaip 80%, o štai čia mano požiūrio šalininkai telpa statistinės paklaidos ribose. Tuo tarpu valdžia apklausas naudoja kaip papildomą legitimumo šaltinį (garsieji 86%, palaikantys Putiną ir pritariantys Krymo prijungimui).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Slon Magazine nutarė grafikais ir svarbiausiais skaičiais apjungti įdomiausius naujausios Levada centro apklausų rezultatus.

…kuri juda nežinia kur

72% apklaustųjų supratimas, kur link juda šalis ir kokie tikslai iškelti dabartinei valdžiai, gan miglotas (arba jo visai nesama).

Taip pat 56% respondentų mano, kad valdžioje esančius žmones visų pirma jaudina, išsilaikymas toje valdžioje, asmeninė nauda arba stambių korporacijų interesų gynimas.

56% mano, jog būtina palaikyti savo šalį, net jeigu ji neteisi.

72% teigiamai įvertino idėją, kad narkotikų naudojimas turėtų būti laikomas baudžiamuoju nusikaltimu ir vartotojai turėtų būti priverstinai gydomi.

58% apklaustųjų mano, kad suaugę vienos lyties asmenys neturi teisės į tarpusavio seksualinius santykius netgi abiem pusėm sutinkant.

Geras caras ir blogi bajorai

Šiuolaikinio ruso laisvių bilis

Penkios svarbiausios žmogaus teisės, surinkusios daugiausiai balsų apklausoje

  1. Teisė į gyvenimą
  2. Teisė į nemokamą švietimą, medicinos pagalbą, aprūpinimą senatvėje, sergant
  3. Asmeninio gyvenimo, būsto neliečiamybė
  4. Teisė į gerai apmokamą darbą pagal specialybę
  5. Teisė į nuosavybės valdymą

72% rusų sutinka, kad Rusijai reikia stipraus lyderio, kuris įvestų tvarką, tegul ir laikinai atšaukiant rinkimus ir apribojus žodžio laisvę.

44% apklaustųjų norėtų grąžinti vienokią ar kitokią realią mirties bausmę.

39% rusų Josifui Stalinui jaučia pagarbą, simpatiją ar susižavėjimą.

Rusija+

82% rusų palaiko Krymo prijungimą prie Rusijos, o 50% visų apklaustųjų pasirengę asmeniškai sumokėti už tai.

 
Georgij Nejaskin

Slon Magazine apžvalgininkas

32% rusų regi ateities Rusiją, išlaikiusią dabartines sienas ir prisijungusią vieną ar kelias buvusios SSRS respublikas.

Iš kur tokie rezultatai?

Gali būti, priežastis yra ta, kad 85% rusų naujienas apie šalį ir pasaulį sužino per televizorių, o didelė dalis (41%) apklaustųjų šios žiniasklaidos priemonės pateikiama informacija apie įvykius pasitiki labiausiai.

Георгий Неяскин
slon.ru

(32)
(5)
(27)

Komentarai (1)