TOP 10 populiariausių pirkinių iš Kinijos: geriausios kainos dronas, lygių sau neturintis vaizdo registratorius, išskirtinio dizaino išmanusis laikrodis ir kitos prekės artėjančiai vasarai (Balandis, 2018)  (1)

Artėjant šilčiausiam ir laisviausiam metų laikui norisi apsipirkti, planuoti keliones, galvoti apie poilsį. Tokios nuotaikos jautėsi ir balandį, kai kaip visada gausiai apsipirkinėjote Kinijos rinkoje. Štai 10 daiktų, kurių praeitą mėnesį pirkote daugiausiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Automobilinė diagnostika „Jtron ELM327“

Pirmoje vietoje - turbūt vienas iš pačių pigiausių, bet labai naudingų daiktų iš Kinijos.

Juk kartais automobiliai pradeda skleisti neaiškius garsus ar užsidega kokia nors perspėjimo šviesa. Kartais gedimas būna visai menkas, o kartais net į kelionę leistis jau nebereikėtų. Tai sužinoti padeda paprasti diagnostikos prietaisai, kaip šis „Jtron ELM327“, kuris yra jungiamas į įprastus OBD2 lizdus, kuriuos turi dauguma automobilių, pagamintų po 1996 metų - išsamiau apie tai rašėme šiame pristatyme

„Jtron ELM327“ prie jūsų išmaniųjų įrenginių prisijungia „Bluetooth“ ryšiu, o tuomet ekrane išvystate visas automobilio kompiuterio surastas klaidas. Jei nieko rimto nėra, jas galite ištrinti. Bet kuriuo atveju, šis labai paprastas įrenginys padės priimti informuotą sprendimą - ar jau laikas vykti į automobilių servisą, ar dar galima keliauti toliau, o gal gedimą pavyks pašalinti patiems.

Iš karto įspėjame, kad ši diagnostika veikia ne visiems automobiliams net ir po 1996 m. laidos - kai kuriems ji suveikia tik daliai funkcijų, kai kuriems visoms, o kai kuriems net ir jokioms, tačiau kai „Jtron ELM327“ kainuoja vos €4,30 - eksperimentai nėra labai skausmingi. 

2. „S9 Micro“ dronas

Antroje vietoje visus dronų perkamumo rekordus sumušęs „S9 Micro“. Tik negalvokite, kad tai pats geriausias kiniškas dronas - jei ieškote geriausio, tada rinkitės „XIAOMI Mi Drone 4K“, kuris laimėjo „IF“ ir „IDEA“ apdovanojimus, gali filmuoti 4K raiška - išamiai apie „XIAOMI Mi Drone 4K“ skaitykite apžvalgose

Tad kuo ypatingas „S9 Micro“, kad pakilo į antrą vietą perkamiausių tope? O gi savo kaina - balandžio mėnesį ji buvo neįtikėtinai gera ir už tokią kainą tai buvo geriausia, ką galima įsigyti. Šiuo metu didelė dalis nuolaidų panaikinta, tačiau vis dar galioja ta pati fantastiška nuolaida vienam modeliui - susidomėjus, galite nedelsti. 

Juk vasarą norėsis daugiau laiko praleisti lauke, todėl reikės pramogų - tai puikus laikas išmokti pilotuoti droną. „S9 Micro“ yra labai mažas pradedantiesiems skirtas dronas, kuris susilanksto ir telpa kuprinės kišenėje. Jis turi 6 ašių giroskopą stabilumui palaikyti, gali apsiversti ore, o paspaudus vieną mygtuką pats grįžta pas pilotą.

„S9 Micro“ turi 220 mAh bateriją, kurios pakaks 6-7 skrydžio minutėms. Po to droną reikės 40 minučių įkrauti. „S9 Micro“ yra labai lengvai valdomas, todėl puikiai tinka pradedantiesiems. Išsamiau apie jo parametrus, kokie modeliai turi kameras, o kokie ne - skaitykite „S9 Micro“ pristatyme

Jis kainuoja €11,83.

3. „Xiaomi 70 Minutes“ automobilinis vaizdo registratorius

Vasarą tikrai norėsis daugiau keliauti automobiliais, o su video registratoriumi tai daryti saugiau - turbūt tai viena iš priežasčių, kodėl šis vaizdo registratorius pakilo į trečią vietą perkamiausių TOPe.

„Xiaomi 70 Minutes“ yra labai populiarus automobilinis vaizdo registratorius, kuris pasižymi siauro profilio korpusu, HD raiška ir 130 laipsnių objektyvu. Iš karto pastebėsite, kad „Xiaomi 70 Minutes“ neturi ekrano - taip yra todėl, kad šis įrenginys „Wi-Fi“ ryšiu gali prisijungti prie telefono, kuriame ir galite pamatyti vaizdo įrašus ar tiesioginį vaizdą.

„Xiaomi 70 Minutes“ turi 2 MP jutiklį, kuris puikiai mato ir naktį. Šis vaizdo registratorius filmuoja HD raiška 30 kadrų per sekundę greičiu. Nieko baisaus, jei jį teks trumpam atjungti nuo maitinimo šaltinio - „Xiaomi 70 Minutes“ turi integruotą 240 mAh bateriją, kurios pakaks maždaug valandai. 

„Xiaomi 70 Mai“ apžvalgose dažnai rašoma, kad „vertinant kainos ir kokybės santykį, tai vienas iš geriausių vaizdo registratorių rinkoje - puikios charakteristikos ir daugybė privalumų“.

„Xiaomi 70 Minutes“ šiuo metu siūlomas su nuolaida ir kainuoja €33,81.

4. TENS masažuoklis „Leravan MI“

Jau kelintą mėnesį perkamiausių TOPe įsitvirtino „Xiaomi“ sukurtas masažuoklis  - jis pasižymi tuo, kad visai neturi judančių dalių. Jis veikia transkutaninio elektrostimuliavimo principu - labai silpnais elektros impulsais stimuliuojamos nervų galūnėlės, taip mažinant skausmą ir padedant raumenims atsipalaiduoti.

„Leravan MI“ įrenginys turi 5 režimus, o ir masažo intensyvumo lygį galima reguliuoti ant korpuso esančiais mygtukais. Čia galite paskaityti „Leravan MI“ apžvalgą, kurios autorius tvirtina, kad pabandė iš smalsumo, o dabar naudojasi visa šeima.

„Leravan MI“ galima naudoti ant pečių, rankų, kojų, nugaros - jis yra visiškai saugus, tačiau nereikėtų jo klijuoti ant kaklo, širdies ar galvos. Vienas masažo ciklas trunka 15 minučių, o pilnai įkrautos baterijos pakanka maždaug savaitei, jei masažu mėgausitės kasdien. 

„Leravan MI“ dabar kainuoja itin mažai - paprastai jo kaina siekia apie 25€, o dabar galima gauti ir už 18 eurų.

5. „OUKITEL W1“ išmanusis laikrodis

Naujiena, iš karto pakilusi į perkamiausių sąrašą.

Kas pasakė, kad išmanusis laikrodis turi atrodyti kaip senas MP3 grotuvas ar sumažintas išmanusis telefonas? „OUKITEL W1“ yra itin stilingas išmanusis laikrodis su spalvotu ekranu ir galybe funkcijų. Jis jums pravers ir sportuojant, ir apie socialinių tinklų pranešimus informuos, ir telefono kamerą leis valdyti per atstumą.

„OUKITEL W1“ yra ne tik labai stilingas, bet ir tvirtas bei atsparus - atitinka IP67 standartą. Jo korpusas pagamintas iš cinko lydinio, o apyrankę galite pasirinkti - puikiai atrodo ir odinės, ir nerūdijančio plieno apyrankės. „OUKITEL W1“ turi talkią 170 mAh bateriją, todėl apie įkrovimą nereikės galvoti bent kelias dienas.  Išsamiau apie jį rašėme šiame pristatyme

„OUKITEL W1“ su nerūdijančio plieno apyranke kainuoja kiek mažiau nei 34 eurus.

6. Elektrinis dantų šepetėlis „SEAGO SG – 507“

„SEAGO SG – 507“ - labai populiarus elektrinis dantų šepetėlis. Jo galvutė vibruoja 40000 kartų per minutę greičiu, todėl nešvarumai pašalinami labai efektyviai. „SEAGO SG – 507“ turi penkis valymo režimus bei laikmatį, kuris praneš, kai praeis 2 minutės.

Labai gerai tai, kad „SEAGO SG – 507“ yra įkraunamas per USB jungtį - nėra jokių įkrovimo stotelių ir stovų. Tai reiškia, kad šį šepetėlį lengviau pasiimti į kelionę. Jį visą galite plauti po vandens srove - jis atitinka IPX6 standartą, tačiau reikia prisiminti uždaryti USB lizdą. 

„SEAGO SG – 507“ nėra vienintelis aukštos kokybės ir geros kainos dantų šepetukas iš Kinijos. Šiame išsamiame palyginime aprašėme daugelį jų variantų ir aiškiai nustatėme, kad geriausios kainos ir kokybės santykį turintys šepetėliai yra „Seago SG – 507“ ir „Alfawise SG – 949“. 

Tai beveik broliai dvyniai, net ir kaina jų panaši:  „SEAGO SG – 507“ kainuoja €14,59„Alfawise SG – 949“ - €14.42.

7. Uodų naikintojas „Hongjian“

Šiltasis metų laikas turi vieną minusą - pabunda uodai. Juos būtina išprašyti iš tų erdvių, kuriose ilsimės, todėl reikalingos naikinimo priemonės. Ši „Hongjian“ lempelė skleidžia uodams patrauklią mėlyną šviesą, tačiau prisiartinę jie yra nukrečiami elektros srove.

Kaip iš tikro jis veikia realybėje - nėra aišku, bet daugelis skaitytojų pasiryžo eksperimentams ir įsigijo šį prietaisą. 

Teoriškai, šis uodų naikintojas naudoja labai mažai elektros energijos, nekelia triukšmo, nekenkia žmonėms ir augintiniams, gali būti naudojamas miegamajame. Tiesa, mėlyna šviesa neigiamai veikia žmonių miegą, todėl kai išjungsite kambario šviesas, reikėtų išjungti ir uodų naikintoją - geriau išsimiegosite.

Aišku, uodus po to reikės sušluoti, tačiau jokių dūmų ar nemalonių kvapų šis įrenginys neskleidžia. „Hongjian“ uodų naikintojas kainuoja €5,28.

8. Automatinis muilo dozatorius

Labai netradicinis TOPų dalyvis - tokio tipo prekės būna perkamos gan retai, bet štai ir išimtis.

Muilo dozatoriai visada būna vieni nešvariausių daiktų vonios kambaryje - mes juos dažnai liečiame purvinomis rankomis. Tačiau automatinio dozatoriaus liesti apskritai nereikia - infraraudonųjų spindulių jutiklis pajus priartėjusias jūsų rankas ir įjungs dozatoriaus pompą. Galėsite pasirinkti išpurškiamo muilo ar losjono kiekį.

Žinoma, šį muilo dozatorių galima pritaikyti ir losjonui, ir dušo želei, ir kitoms priemonėms. Skysčio lygį pamatysite nedideliame ekranėlyje po snapeliu. Šis muilo dozatorius naudoja keturias AAA standarto baterijas. Jis kainuoja €14,37.

9. Lazerinis atstumo matuoklis KXL - E40

O čia jau dažnas topų dalyvis - labai patogus ir buityje naudingas prietaisas.

Įvairios juostos ir ruletės - jau atgyvena. Dabar atstumą pakankamai tiksliai galima išmatuoti ir lazeriniais atstumo matuokliais. KXL - E40 paleidžia lazerio spindulį, o tada pagal jo atspindį nustato atstumą iki kokio nors taško. Matavimui prireikia mažiau nei vienos sekundės, o įrenginys gali atstumą matuoti ir nuolat judėdamas. Jis taip pat gali išsaugoti 99 matavimus.

KXL - E40 leidžia pasirinkti matavimo vienetus ir rezultatus pateikia 1,3 mm tikslumu. Aišku, ypatingam tikslumui lazeriniai atstumo matuokliai nėra naudojami, tačiau tai vis tiek yra nepaprastai patogus ir naudingas įrankis. KXL - E40 naudoja dvi AAA standarto baterijas. KXL - E40 kainuoja €17,11.

10. „Xiaomi Mi WiFi“ signalo stiprintuvas

Tai vienas iš populiariausių pasaulyje mobilių „Wi-Fi“ signalo stiprintuvų. Jis naudojamas tuose namuose, kurie yra per dideli vieno maršrutizatoriaus aprėpčiai. Jei kuriame nors jūsų kambaryje veikia tik labai silpnas „Wi-Fi“ signalas, šis paprastas prietaisas gali išspręsti šią problemą. Geriausia tai, kad šį įrenginį tereikia prijungti - jokio instaliavimo jam nereikia. Duomenis jis perduoda 300 mb/s greičiu.

Tik reikia turėti omenyje - tai ne „Wi-Fi“ signalo kartotuvas. Ką tai reiškia realybėje ir kodėl kartais prikėjai per nežinojimą juo skundžiasi, skaitykite šioje „Xiaomi Mi WiFi“ apžvalgoje

„Xiaomi Mi WiFi“ stiprintuvas kainuoja €8,70 ir analogiškos kokybės už tokią kainą nelabai kur gausite. 




 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(10)
(2)

Komentarai (1)